caixa popular

La societat espanyola en contra de la derogació de la presó permanent revisable

25/01/2018 -

Tots els Grups polítics que conformen l’Ajuntament de València haurien de mostrar-se unànimes en la defensa dels interessos dels valencians, perquè per sobre de qualsevol posicionament polític, ha declarat, hem de treballar conjuntament per a cercar solucions als problemes i preocupacions de la gent.

Aquesta reflexió la faig arran que en l’actualitat la gran majoria de la ciutadania, tal com queda reflectit en nombroses enquestes i en les plataformes digitals que arrepleguen l’opinió dels internautes, està en contra que es derogue la modificació del Codi Penal que permet la presó permanent revisable davant delictes molt greus i que atempten contra la vida de les persones.

Per això, el Grup Popular defensarà en el Ple de l’Ajuntament una Moció “perquè l’alcalde i tots els regidors manifestem el nostre suport a la figura de la presó permanent revisable, incorporada a l’Ordenament Jurídic espanyol per la Llei Orgànica 1/2015, de 23 de novembre, del Codi Penal.

El nostre propòsit és que des dels Ajuntaments, l’administració més pròxima a les persones, s’impulse un debat per a mostrar a tots els Grups que conformen les Corts Generals que el sentir general de la ciutadania és que davant determinats delictes que causen estupor, gran dolor i que atempten contra la vida, és necessari que es revisen les condemnes per a evitar que isquen al carrer els qui hagen comès aquests atroços delictes, quan han transcorregut pocs anys, generant una alarma social.

La Moció que se sotmetrà a votació recorda que el 4 d’octubre de 2016 el Ple del Congrés dels Diputats va debatre i va aprovar per majoria dels Grups Parlamentaris Basc (*EAJ-PNB), Socialista, Esquerra Republicana, Confederal d’Units Podemos-En Comú Podem-En Marea, Mixt i l’abstenció de Ciutadans, i solament amb el vot en contra del Grup Parlamentari Popular, una Proposició no de Llei per a la Derogació de la Pena de Presó Permanent Revisable.

Una vegada iniciat el procés parlamentari de derogació, són multitud els ciutadans que han manifestat el seu suport a la pena de presó permanent revisable com a mitjà per a garantir la seguretat, els drets i llibertats de tots els espanyols.

La Presó Permanent Revisable està implantada en països de la Unió Europea com França, Alemanya, Itàlia, Regne Unit, Bèlgica i Àustria, a Espanya es va aprovar a través de la citada Llei Orgànica el novembre de 2015.

Tots els Grups polítics de l’Ajuntament haurien de mostrar-se sensibles amb la voluntat majoritària dels espanyols, que és clarament partidària que existisca en el nostre Codi Penal aquesta figura. No caben, per tant, mitges tintes, indiferència o un fals bonisme davant criminals que commocionen a la societat. A més, amb l’aplicació de la Presó Permanent Revisable sempre quedara en la nostra legislació la porta oberta a la reinserció, com a estable la Constitució.

Eusebio Monzó
Portaveu del Grup Popular en l’Ajuntament de València


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + un =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris