25n
25N
25N

La societat civil subscriu el manifest impulsat pel Consell en favor d'un finançament just

La societat civil subscriu el manifest impulsat pel Consell en favor d'un finançament just
30/09/2016 -

Representants d’organitzacions i entitats relacionades amb l’àmbit de l’educació, la sanitat, la justícia, les infraestructures i la participació ciutadana han subscrit el manifest impulsat pel Consell en favor d’un finançament just, en dos actes presidits pel President de la Generalitat, Ximo Puig.

Amb aquesta adhesió de representants de la societat civil al manifest, el Consell vol transmetre “el problema valencià” al Govern d’Espanya, tal com ha reivindicat el President de la Generalitat. “Vostés tenen una gran responsabilitat en els seus àmbits corresponents i hem de fer els deures. Primer, entre nosaltres, explicant-li al conjunt de valencians i valencianes quina és la nostra situació i, després, amb tota la humilitat i convicció, hem de dir al conjunt d’Espanya que així no podem continuar”, ha afirmat Puig.

Puig ha insistit, una vegada més, que el Consell i la societat valenciana “va més enllà de la queixa i la reivindicació” i ha recordat que el govern valencià ja ha presentat un projecte de reforma del sistema de finançament que atén a tres criteris.

En primer lloc, aquesta reforma planteja la creació d’un tram de suficiència financera “perquè tots els ciutadans d’Espanya, visquen on visquen, tinguen les mateixes possibilitats”. En segon lloc, tal com ha explicat Puig, s’ha exposat la creació d’un tram relacionat amb les competències de cada comunitat autònoma per a evitar que els sectors productius a la Comunitat Valenciana “tinguen una inversió que és la meitat que en la resta d’Espanya”. En tercer lloc, ha destacat la necessitat de fomentar la corresponsabilitat entre comunitats autònomes.

En aquest sentit Puig ha assenyalat que cada govern autonòmic podria decidir sobre diferents qüestions, però “sempre des d’una base comuna”. “No pot continuar havent-hi a Espanya paradisos fiscals, com existeixen, ni dúmping fiscal, perquè, açò, al final, crea un problema molt greu d’injustícia”, ha afegit. Així mateix, el cap del Consell ha incidit en un altre problema afegit a la infrafinanciació: la infrainversió. “No és raonable que, en tots els anys de la democràcia, però encara més en els últims quatre anys, hi haja hagut un sistemàtic oblit de les infraestructures de la Comunitat Valenciana”, ha denunciat Puig.

D’altra banda, Puig ha mostrat la necessitat de reivindicar el deute històric per a aconseguir que “allò que la Comunitat Valenciana ha rebut com a crèdit es reba com ho reben altres comunitats autònomes, com a finançament ordinari”. En els pròxims dies se succeiran més actes d’adhesió al manifest, tant en el Palau de la Generalitat, com a Alacant i Castelló, en els quals participaran més de 350 associacions de diferents sectors de la Comunitat Valenciana.

A més, totes aquestes adhesions al manifest se sumen a la signatura de més de 300 alcaldes i alcaldesses de localitats de la Comunitat el passat mes d’abril.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 12 =