25n
25N
25N

La situació social dels valencians a estudi per l'Ajuntament de València

La situació social dels valencians a estudi per l'Ajuntament de València
19/10/2016 -

L’ajuntament de València té previst actualitzar I’estudi que es va realitzar I’any 2004 amb l’objectiu d’estudiar les necessitats socials de la població de la ciutat i els recursos que existeixen a dia de hui a València. “Després de dotze anys sense que l’anterior equip de govern tinguera interès en analitzar els aspectes socials de la ciutat, nosaltres considerem imprescindible actualitzar les dades per a obtindre informació com I’evolució sociodemogràfica, els principals problemes de les persones amb el seu entorn, la composició de les famílies o el llindar de pobresa de la població de la ciutat, amb les dades desagregades per cadascun dels onze centres municipals de servicis socials”, ha dit Consol Castillo regidora de Benestar Social.

Es tracta d’una iniciativa que Castillo ha presentat en el Consell Municipal d’Acció Social, on ha assenyalat que per a elaborar l’estudi sobre la situació social s’ha iniciat el tràmit d’un conveni amb el Departament de Sociologia i Antropologia de la Universitat de València. A més també s’ha indicat que l’Ajuntament té com a base el Conveni marc que es va signar en 2013 amb la Universitat de València i la Generalitat Valenciana per a la constitució d’una xarxa denominada “Xarxa Inclou”, per al coneixement i la recerca sobre exclusió social, que es desenvoluparà al llarg dels pròxims mesos i fins a final de 2017.

El finançament de l’estudi comptarà amb dues fases: la primera que tindrà per objectiu conèixer les característiques socials i demogràfiques de la població de la ciutat i la segona se centrarà en una enquesta desenvolupada per un qüestionari a 1.200 llars. “Açò ens permetrà comparar els resultats que tenim de l’any 2004 i conèixer I’evolució de la situació de les persones que viuen en la ciutat. Tot açò amb I’objectiu d’adequar les polítiques municipals a la realitat social de València”, ha incidit Castillo.

En la sessió del Consell Municipal d’Acció Social també ha participat la regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, per presentar les ajudes d’acció social que gestiona la seua regidoria, així com el pròxim Congrés Internacional d’Inserció Laboral que se celebrarà en la ciutat i que la regidoria d’Inserció Sociolaboral “està ajudant a organitzar des de fa mesos i que presentarem públicament en molt breu”, ha dit Lozano.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria