25n
25N
25N

La Ruta de la Salut 2016 finalitza el seu recorregut per un total de 90 municipis valencians

Vilamarxant, Jalance, Alcàsser, Sant Antonio de Benageber, Almàssera, Llutxent, Llaurí i la Llosa de Ranes han sigut els últims pobles de la Ruta en els quals s’han realitzat més de 1.200 proves

La Ruta de la Salut 2016 finalitza el seu recorregut per un total de 90 municipis valencians
19/11/2016 -

La Ruta de la Salut ha completat el seu recorregut pels 90 municipis valencians. Els últims pobles que han pogut beneficiar-se d’aquesta iniciativa de l’Àrea de Benestar social de la Diputació de València han sigut Vilamarxant, Jalance, Alcàsser, Sant Antonio de Benageber, Almàssera, Llutxent, Llaurí i la Llosa de Ranes.

Al circuit de salut instal·lat en aquests huit municipis van acudir prop de 230 persones per a realitzar-se un total de 1.239 proves consistents en presa de tensió arterial, glucèmies, electrocardiogrames, espirometries, oximetries, cooximetries, càlcul de risc de fractura, antropometria, bioimpedències i qüestionaris de dieta mediterrània.

A més de realitzar les proves, l’equip de professionals de l’Hospital General de València, format per metges, infermers i nutricionistes, van impartir xarrades per a explicar com cuidar el cor, l’alimentació o els ossos, així com les malalties respiratòries més freqüents i els efectes derivats del tabaquisme. Amb açò, la Ruta de la Salut compleix amb una de les seues principals finalitats: promocionar hàbits de vida saludables i conscienciar a la població de la importància de realitzar-se revisions mèdiques mèdiques.

Vilamarxant va condicionar el seu Escola d’adults per al desenvolupament de la Ruta de la Salut, que va ser presentada pel propi alcalde, Jesús Montesinos, i el seu regidor de Benestar Social, Polítiques d’Igualtat, Cultura i Educació, Salvador Golfe.  El centre sociocultural de Jalance va acollir la iniciativa de la mà de la seua regidora de Sanitat i Cultura, María José Sánchez.

En el centre social d’Alcàsser els veïns van estar acompanyats per la regidora de Benestar Social, Francisca Abella, i en Sant Antonio de Benageber es va celebrar en el propi consultori auxiliar de salut. A Almàssera va ser la biblioteca municipal el lloc on es va desenvolupar aquest programa de salut en el qual també van participar els regidors de Sanitat i Cultura, Carmen Tomás i Aitor Ramón Alcaide.

A Llutxent, tots els participants van ser majoritàriament els majors de la llar del jubilat d’aquest municipi, igual que a Llaurí, que també va celebrar la Ruta de la Salut en la llar del jubilat amb la presència de la regidora de Benestar Social, Sanitat, Cultura, Educació i Esports, Rebeca Ferrandis. Finalment, el centre cívic de la Llosa de Ranes va acollir la iniciativa presentada per la regidora de Benestar Social, Francisca Juan.

La Ruta de la Salut és un programa que acosta als ciutadans proves mèdiques i consells saludables, a través de xarrades on s’aporta informació mèdica i sobre estils de vida saludables de manera distesa entre les persones que acudeixen, i se’ls ofereix la possibilitat de resoldre dubtes i qüestions entorn dels seus possibles problemes de salut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =