La Ribera rep més de 35 milions d'euros de la Diputació en la primera part de la legislatura

El president, Jorge Rodríguez, i la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, coincideixen en destacar l'aposta per l'autonomia dels municipis i el canvi cap a una gestió “de llums llargues”

Guardar

manuel-foto_abulaila-4
manuel-foto_abulaila-4

En l'equador de la legislatura, la Diputació de València ha invertit un total de 35.522.809 euros en la comarca de Camp de Túria a través dels diferents plans i línies d'ajuda de la Corporació provincial, que han permès “retornar l'autonomia als alcaldes perquè invertisquen els diners dels ciutadans en les obres que milloren les seues vides”, en paraules del president de la institució, Jorge Rodríguez.

En la mateixa línia s'expressa la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, que destaca “la fi dels favoritismes en la concessió d'ajudes als ajuntaments”, així com “una xicoteta gran revolució en cadascuna de les àrees de gestió d'aquesta institució”. Amigó posa en valor al seu torn la col·laboració entre administracions que ha acabat amb la confrontació d'antany, i Rodríguez reforça aquests principis del nou model de gestió rebutjant el curtplacisme i “posant en pràctica la política de llums llargues que ens permeta engegar projectes necessaris per a les comarques valencianes”.

En concret, en els dos últims anys la Ribera Alta ha rebut un total de 25.808.785 euros, dels quals 9.689.823 euros han sigut destinats al Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), concretament 8.011.571 euros en 2015 i 1.678.252 euros en 2016; 4.499.547 euros del Pla de Provincial d'Obres i Serveis (PPOS); 4.510.342 euros del SOM; 1.521.970 euros a través del Pla de Camins i Vials (PCV); 363.151 euros del Pla d'Ocupació; i 5.223.953 del Fons de Cooperació Municipal.

D'altra banda, la Ribera Baixa ha rebut un total de 9.714.024 euros, dels quals 3.475.977 euros han sigut destinats al Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), concretament 2.666.766 euros en 2015 i 809.211 euros en 2016; 1.769.437 euros del Pla de Provincial d'Obres i Serveis (PPOS); 1.799.285 euros del SOM; 545.574 euros a través del Pla de Camins i Vials (PCV); 130.191 euros del Pla d'Ocupació; i 1.993.560 del Fons de Cooperació Municipal.

 

Seguretat en les carreteres i demandes històriques

Aquesta inversió ha permès el desenvolupament de projectes com la construcció del parc infantil al Perelló, amb 240.000 euros, reclamat històricament pels seus veïns i veïnes. D'altra banda, en el municipi de Manuel està previst dur a terme la transformació de l'espai destinat a les antigues vies de tren en una gran zona enjardinada, en la qual el consistori destinarà 200.000 euros procedents del SOM. “És molt gratificant comprovar com els nostres alcaldes i alcaldesses estan invertint les ajudes que arriben des de la Diputació en projectes que repercuteixen directament en la millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”, va afirmar Rodríguez durant la seua visita a la localitat.

Una altra de les actuacions destacades en la comarca ha sigut l'eliminació del perillós punt negre en la carretera de Cullera, la inversió de la qual ascendeix a 150.000 euros. L'antic traçat de la carretera CV-502 que dóna accés al Club de Tennis i als ‘Collaos’, un tram destacat per la seua alta sinistralitat transformat perquè tant vehicles com a ciclistes i vianants puguen circular en condicions de seguretat.

A més, els plans provincials han deixat en la comarca desenes d'obres de millores de carrers i camins, bàsicament d'asfaltat i accessibilitat; l'adequació d'edificis públics i zones verdes; la rehabilitació de patrimoni; la modernització de les xarxes d'aigua potable i nous equipaments en zones i instal·lacions esportives. Actuacions que en molts casos venien reclamant els veïns durant anys i que, en tots els casos, milloren els serveis i la qualitat de vida de les persones.

“Hem posat més recursos que mai al servei dels municipis, eliminant l'arbitrarietat i l'opacitat”, ha assenyalat la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, qui ha afegit que “vam governar amb visió de país, col·laborant amb el Consell per a impulsar polítiques conjuntes i millorar la gestió dels recursos públics”.

Per al president de la Diputació, aquesta aposta per reforçar l'autonomia d'alcaldes i alcaldesses i donar continuïtat a les polítiques municipalistes que la institució ve aplicant des de juliol de 2015, amb més de 200 milions d'euros invertits en les comarques valencianes, suposa també un “increment de la responsabilitat a l'hora de decidir a què es destinen aquestos recursos, enfront dels plans teledirigits que hem desterrat d'aquesta institució”.

Destacats