25n
25N
25N

La revista «Debats» impulsa l’anuari en anglés i una nova aplicació per a dispositius mòbils

El número de desembre inclou un monogràfic sobre la relació entre cultura i estat i una entrevista a Antonio Ariño

La revista «Debats» impulsa l’anuari en anglés i una nova aplicació per a dispositius mòbils
07/02/2017 -

Debats. Revista de cultura, poder i societat continua amb les novetats posades en marxa a partir dels canvis en la direcció de la publicació i de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació de la Diputació de València, editora de la revista. En aquesta línia, el dijous, 9 de febrer, a les 19:00 hores, a la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset, el Magnànim ha organitzat una presentació pública del número 130/2, de l’anuari en anglés i també de la nova aplicació per a dispositius mòbils.

En l’acte participaran el diputat de Cultura, Xavier Rius; el director de l’Institut de Ciències Socials i de la Cultura del Magnànim,Antonio Ariño,  i Joaquim Rius, director de Debats.

L’últim número de Debats, el 130/2, publicat el passat mes de desembre amb el monogràfic “Cultura i estat: autonomia creativa, lluita política i instrumentalització”, compta amb articles de Clive Gray, Vincent Dubois, Per Mangset, Pierre-Michel Menger, Gisèle Sapiro, Juan Arturo Rubio, Francesc Hernàndez i Benno Herzog, i analitza la sempre problemàtica relació entre l’estat i la cultura, a més d’acostar-nos als debats actuals sobre aquesta qüestió a l’estat espanyol i a altres països com França i Gran Bretanya.

S’inclou una entrevista a Antonio Ariño, realitzada per Ignasi Zafra. En la mateixa, Ariño, catedràtic de Sociologia, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i director de l’Institut de Ciències Socials i de la Cultura del Magnànim, parla del llibre que juntament amb Joan Romeroha publicat recentment, La secesión de los ricos, en el qual estudia el paper, les característiques i els comportaments de les noves elits d’enorme poder econòmic en el marc d’una societat cada dia més desigual.

 

Edició en anglés

L’altra novetat que estrena Debats és l’edició de l’anuari en anglés, que reuneix en un volum els articles publicats al llarg de l’any en els diferents números. Aquesta edició permetrà una major difusió internacional i una millor valoració als índexs de qualificació de publicacions científiques. Cal assenyalar que cada número de Debats es publica (en paper) en dues versions (en castellà i en valencià), i també es pot descarregar íntegrament i de forma gratuïta a través de la web del Magnànim.

 

Aplicació per a dispositius mòbils

Amb la nova aplicació, ja disponible per a Android i Apple, tota la col·lecció de la revista, fundada en 1983, es podrà descarregar des de l’aplicació gratuïta per a dispositius mòbils en format PDF. De moment, ja es pot accedir (a banda dels exemplars publicats en 2016) al contingut de la primera època (1983-1995), període de major esplendor, i en pocs dies estarà disponible també la segona etapa (1995-2015).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + set =

museo prehistoria