caixa popular

La residència i el centre de dia per a persones majors de Mislata, un exemple de col·laboració institucional

Ajuntament, Diputació i Generalitat van concretar ahir els detalls de l’execució del projecte, que compta amb una inversió de 4,4 milions d’euros

La residència i el centre de dia per a persones majors de Mislata, un exemple de col·laboració institucional
06/02/2018 -

La Diputació de València, la Generalitat i l’Ajuntament de Mislata van concretar ahir els detalls per a executar la més esperada de les inversions en matèria d’infraestructures socials de la ciutat, la residència i el centre de dia per a persones majors que se situarà en l’antiga caserna militar. L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, es va reunir ahir amb la vicepresidenta de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, a més dels directors generals de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mercè Martínez i Antonio Raya,.

El propòsit de la trobada era establir les bases per a l’execució del projecte de rehabilitació de l’antic aquarterament Vigil de Quiñones, que acollirà una residència dotada amb 40 places i un centre de dia habilitat per a 60 persones. Unes actuacions per a les quals la Diputació aportarà una dotació pressupostària de 4.395.938 euros al llarg dels exercicis 2018 i 2019. Maria Josep Amigó va destacar que la caserna de Mislata és un “espai privilegiat” sobre el qual es durà a terme l’execució del projecte. Un nou centre dotacional que donarà resposta, va dir Amigó, “a una reivindicació de més de quatre dècades en este municipi de la comarca de l’Horta Sud”.

El futur centre assistencial de Mislata va a ser un “exemple de col·laboració institucional”, explica Carlos Fernández Bielsa, ja que es tracta d’un acord a tres bandes entre l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat. Mislata aporta els edificis a rehabilitar i s’ha fet càrrec de la redacció del projecte; la Diputació finançarà la seua construcció i la Conselleria serà l’encarregada d’establir les prioritats a partir de criteris objectius, així com de cobrir les despeses derivades del funcionament del centre, que serà públic i de gestió pública.

Després de la reunió d’ahir, Bielsa es va mostrar molt satisfet perquè este ambiciós projecte permetrà a la ciutadania de Mislata “recuperar un espai públic per a posar-ho al servei dels veïns, amb la vocació d’atendre i cuidar a les persones majors de Mislata”. A més, va recordar que la residència és una de les més antigues reivindicacions de Mislata, que els veïns van votar en una consulta l’ús que volien donar-li a les instal·lacions militars i que ara, “per fi, anem a aconseguir que els nostres majors tinguen l’atenció digna i de qualitat que es mereixen”.

La Diputació de València té previst realitzar una inversió d’11.019.428 euros durant els exercicis 2018 i 2019 en diversos centres assistencials, dels quals el de Mislata, amb un cost total de 4.395.938 euros, serà el més gran i el que comptarà amb un major nombre de places.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats