25n
Orgull
Orgull

La Regidoria de Benestar Animal sol·licita responsabilitat ciutadana, després d’un estiu dramàtic en abandons

La Regidoria de Benestar Animal sol·licita responsabilitat ciutadana, després d’un estiu dramàtic en abandons
16/09/2016 -

De tots és sabut, desafortunadament, que l’estiu i amb ell les vacances es converteixen en un moment especialment triat per a aquelles persones irresponsables que, després d’haver adquirit el compromís amb una mascota de donar-li una llar amb les cures, l’alimentació i l’afecte que tot animal requereix, decideixen abandonar-la, precisament per eixa falta de compromís o responsabilitat que es fa evident a la primera dificultat amb l’animal.

Així, la Regidoria de Benestar Animal, que dirigeix Olga Camps, en estreta col·laboració amb la Societat Protectora d’Animals de Burjassot (SPAB) i la Policia Local de Burjassot, ha detectat un alarmant elevat nombre d’abandons, en el terme de Burjassot, durant els mesos de juliol i d’agost, sent especialment dur aquest últim. Tant gossos com, sobretot, gats, adults i en ventrades, s’han trobat en els carrers, desorientats i espantats o, pitjor encara, en bosses de plàstic i contenidors, en molt diverses zones de Burjassot.

A principis d’aquest estiu, la Regidoria de Benestar Animal va iniciar una línia de treball centrada en la informació i la difusió dels casos d’animals abandonats i/o perduts que se succeeixen en el municipi i tota eixa informació queda bolcada en la nova subsecció de Notícies de www.burjassot.org, cridada Benestar Animal.

No obstant això, la Regidoria vol fer una crida a la consciència i a la responsabilitat ciutadana, després d’un estiu especialment dur. Des de Benestar Animal, es recorda que l’abandó porta amb si una sanció arreplegada en l’Ordenança Municipal Reguladora de tinença d’animals. Així mateix, s’aconsella adoptar en lloc de comprar animals, si realment es desitja tenir-los, amb la responsabilitat que açò comporta envers ells i, finalment, en el cas sobretot dels gats, es recorda la importància d’optar per l’esterilització, per a evitar ventrades no desitjades que poden acabar en abandons massius, com els molts casos que s’han detectat aquest estiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 8 =