25n
Orgull
Orgull

La Regidora d'Educació, Laura Espinosa, es reuneix amb representants de la Conselleria d'Educació per a tractar les necessitats educatives del municipi

Entre les peticions habilitar una unitat específica de Comunicació i Llenguatge per a alumnes amb trastorn de l’espectre autista

La Regidora d'Educació, Laura Espinosa, es reuneix amb representants de la Conselleria d'Educació per a tractar les necessitats educatives del municipi
26/01/2017 -

La Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, Laura Espinosa Pérez, ha mantingut una reunió de treball, en la Conselleria d’Educació, amb la responsable del Departament d’Educació Especial, Pilar Román i amb el Cap de Servei de Planificació Educativa, Rafael Fresquet. En esta, en la qual es van tractar les diferents necessitats del municipi en matèria educativa, es va explicar també amb la presència del director del CEIP Sant Joan de Ribera, Josep Manel San Fèlix Górriz i de la Tècnic d’Educació del Consistori.

Per a Laura Espinosa “la reunió ha resultat molt positiva, ja que s’han fet ressò de les necessitats educatives del nostre municipi i s’han mostrat molt receptius en tots els temes que hem plantejat”.

El primer dels temes que Laura Espinosa va posar sobre la taula va fer referència a la petició, recolzada per unanimitat pel Consell Escolar Municipal (CEM) i pel Ple de l’Ajuntament de Burjassot, d’habilitar una unitat específica de Comunicació i Llenguatge en algun dels centres educatius públics de Burjassot per a alumnes amb trastorn de l’espectre autista. La responsable de Conselleria va aclarir els requisits i el procediment, mostrant-se favorable a la proposta realitzada.

En segon lloc, es va tractar el tema dels recursos personals d’educació especial, en els centres públics del municipi, és el cas de la necessitat de mestres de Pedagogia Terapèutica, d’Audició i Llenguatge i un educador d’Educació Especial. En este cas, la Conselleria va insistir que es dota de recursos als centres en funció de les seues necessitats, documentades per cadascun d’ells. Pilar Román va reconéixer que, en este moment, s’està manejant diferent normativa sobre este tema, fet que complica els diagnòstics utilitzats en l’alumnat amb necessitats educatives especials.

L’últim dels temes que van tractar en la reunió va fer referència a la planificació dels recursos educatius de Burjassot. En este cas, es va fer constar el suport des de la Regidoria d’Educació i el CEM, a la petició de l’IES Vicent Andrés Estellés d’ampliar l’oferta educativa de Batxillerat en la modalitat d’Arts i de la tornada del CEIP Sant Joan de Ribera a la seua ubicació original. En este aspecte es va informar els presents del compromís de la Conselleria d’Educació de mantenir l’oferta escolar existent a Burjassot.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 19 =