caixa popular

La qualitat de l'aire

La qualitat de l'aire
14/05/2018 -

La qualitat de l’aire a València ha empitjorat pel que fa als valors mesurats en anys anteriors. Ací entra en escena la discussió sobre si la ubicació dels sistemes de captació de contaminació atmosfèrica en la ciutat són els adequats.

La realitat és que la ubicació actual dels mesuradors de contaminació atmosfèrica a València s’allunya substancialment del que marca el Reial decret 102/2011. Les actuals ubicacions de les estacions, en Politècnic, Vivers, Avinguda de França, Molí del Sol, Bulevard Sud i Pista de Silla, no són representatives quant al nivell d’exposició de la població.

El fet que aquests mesuradors es troben, en la seua majoria, allunyats de grans vies i en zones obertes, que afavoreixen la dispersió de contaminants, pot ser que falsege, en major o menor mesura, la visió que puguem tenir de l’estat de la pol·lució de l’aire exterior.

De fet, existeixen zones a València amb elevat cabal de tràfic i amb alt nivell de pas que constitueixen una incògnita a nivell de qualitat de l’aire. Un fet que els valencians, ni poden, ni han de permetre’s.

En l’actualitat, no hi ha cap mesurador fix en el centre de la ciutat, com sí que succeeix en altres grans ciutats, m’agrada posar com a exemple les ciutats de Vitòria o Madrid.

Des de Ciutadans creiem important que existisquen mesuradors de pol·lució en el centre de les ciutats i així ho sol·licitem en la Comissió de Medi ambient del passat mes d’abril. Considerem que és un tema prou rellevant per a prestar-li més atenció. Sembla necessari que des de l’Ajuntament s’inste a la Generalitat a revisar el posicionament de les actuals estacions de mesura, a més que s’incremente el nombre d’estacions fixes per a conéixer, de primera mà i amb seguretat, la realitat que afecta els ciutadans en els punts més conflictius de la ciutat.

La nostra sorpresa va ser la decisió del tripartit d’instal·lar una nova estació en la Plaça de l’Ajuntament, ja que, encara que és una ubicació cèntrica, no és representativa de l’exposició de la població i molt menys quan està prevista la conversió en zona de vianants parcial d’aquesta plaça. No entenem aquest gest, ni la seua finalitat.

Sembla més una declaració d’intencions o una iniciativa amb finalitats electoralistes, que una estratègia realista destinada a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

En Ciutadans exigim rigor al tripartit a l’hora d’afrontar assumptes tan transversals i de tanta envergadura com és el medi ambient. Per això vam proposar, i va tirar endavant en el Ple amb el suport de tots els grups, que l’Ajuntament de València s’adherisca a l’Observatori Mundial de Contaminació de l’Aire. És molt interessant que, independentment del partit polític, aquesta iniciativa tirara endavant. Pertànyer a organismes internacionals que recopilen informació i estratègies per a la lluita contra la contaminació de l’aire, ens pot marcar camins per a acostar-nos a un entorn ambiental menys contaminat.

Recordem que la contaminació de l’aire és una qüestió de salut pública, es tracta d’un problema que l’Agència Europea del Medi ambient (AEMA) no ha dubtat a qualificar del principal risc de salut mediambiental a Europa.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 2 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018