25n
25N
25N

Recuperem La Punta o mor entre l'asfalt?

Fer viable la ZAL suposarà una inversió de 500 milions d’euros

Recuperem La Punta o mor entre l'asfalt?
24/05/2018 -

ZALLa plataforma Horta és Futur, No a la ZAL ha presentat la seua proposta sobre el front litoral sud-est, amb especial recalcament en La Punta, amenaçada pel ressuscitat Pla Especial de la ZAL del Port (Zona d’activitats logístiques), que a més d’anar en contra de la sentència judicial dictaminada pel Tribunal Superior, tornaria a vilipendiar als veïns d’aquesta zona de València, que ja van haver de viure en les seues pròpies carns com els expropiaven les seues cases per a construir un solar que, suposadament, anava a acollir la ZAL i que, afortunadament, encara som a temps d’evitar que açò succeïsca.

I és que la pregunta inicial seria: Quin model de ciutat volem? Una completament industrialitzada o una que respecte i aposte per un dels senyals d’identitat de la nostra terra com és l’horta? Des d’Horta és Futur ho tenen més que clar. Recuperar La Punta és essencial per diferents motius. En primer lloc, perquè és l’únic punt pel qual poder connectar el Parc Natural del Túria i el Parc Natural de l’Albufera a través de la ciutat de València, amb la creació d’un corredor verd que una el llit del Túria i El Saler. Però, també, perquè li’l devem a aquells veïns que van haver de ‘patir una expropiació violenta en 2005’ per a veure com les seues cases i les seues terres es convertien, de sobte, en sòl urbanitzable per a donar pas a la ZAL.

Des d’aquell dia, la lluita dels veïns ha sigut incansable. I en 2015, el Tribunal Superior els donava la raó. Així, la sentència especificava que es declarava el Pla Especial de la Punta nul de ple dret, és a dir, que havia de plantejar-se un nou projecte partint des de zero, i aplicant la legislació vigent, més restrictiva, i incloent la nova llei de l’horta. Una sentència que es complementa amb la qual, en 2017, va tornar a dictaminar el TS, anul·lant la subestació elèctrica que anava a subministrar a la futura ZAL, i dictaminant com a sòl no urbanitzable La Punta.

Si la Conselleria aprova el nou Pla Especial per a la ZAL, tornarem a acudir als tribunals

Pel que sembla, aquestes sentències no van ser suficients per a plantejar una alternativa molt més verda, sostenible i respectuosa amb el medi ambient, ja que València Plataforma Intermodal va presentar, de nou, un Pla Especial quasi idèntic a l’anterior. Davant aquesta situació, des d’Horta és Futur asseguren que ‘si la Conselleria, malgrat totes les raons ambientals i jurídiques que hem presentat, decideix aprovar aquest nou Pla Especial per a la ZAL, tornarem a recórrer als tribunals que, confiem, ens tornaran a donar la raó’.

La lluita no acaba fins que es trobe una solució digna per als veïns de La Punta. ‘Ens sorprén que l’administració continue amb projectes de fa 20 anys, en comptes d’apostar per infraestructures verdes que, a més, contribueixen a mitigar els efectes del canvi climàtic. Entenem que Aurelio Martínez, Gerent del Port, estiga obstinat a construir la ZAL perquè vetla pels interessos de la seua empresa, però el que no pot ser és que les Administracions valencianes actuen de la mateixa manera’.

Amb la nostra proposta, la inversió seria de 30 milions d’euros en comptes de 500 milions

En aquest sentit, Horta és Futur assegura que ‘l’única raó que ens han donat per a seguir avant amb aquest projecte és la inversió de 150 milions d’euros que ja han fet. No obstant això, acabar amb la urbanització d’aquesta zona suposarà una major inversió que optar per la nostra proposta, ja que per a fer operativa la ZAL hauran d’invertir al voltant de 500 milions d’euros per a crear un accés nord per a camions, així com ampliar la V-30. No obstant això, amb la nostra proposta la inversió seria de 30 milions d’euros, que es destinarien a la creació d’un corredor verd de connexió, hortes i restaurar paisatgísticament la zona’.

A més, posen d’exemple el cas del Saler, com una raó més per a frenar el despropòsit que suposa la ZAL. ‘En el Saler no solament s’havia urbanitzat la zona, sinó que s’havien construït edificis. Van prendre una decisió valenta, i ara El Saler és un orgull per als valencians. Per a la Punta demanem valentia. Innovem, no siga’m amb actuacions que destrossaran el nostre paisatge perquè les següents generacions ens ho agrairan. Però, per això, necessitem que aquesta siga la lluita de tots els valencians, no solament la dels veïns de la Punta’.

NO a la ZAL

Les infraestructures verdes són el futur

La Unió Europea introdueix aquest concepte per a evitar la fragmentació dels ecosistemes i la pèrdua de la biodiversitat. Així, les infraestructures verdes fan referència a les zones agrícoles, els parcs urbans o zones de major biodiversitat. Un concepte que també compartia l’aleshores Consellera de Territori, Isabel Bonig, que especificava la importància del paisatge. No obstant això, en la pràctica, aquests conceptes es perden, i la ciutadania ha de seguir reivindicant per recuperar allò que forma part de tots: L’horta, que mitiga el canvi climàtic, que drena l’aigua de manera natural i que afavoreix la biodiversitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =

CCCC