caixa popular

La pólvora protagonitza els últims dies de festa

La pólvora protagonitza els últims dies de festa

Els últims dies de les Festes Patronals de Burjassot han estat marcats per la pólvora. Dilluns passat es va celebrar pels carrers del municipi la baixada i rodà infantil en el qual xicotets i majors van partir des de l’Ermita del Patró, on es va dur a terme la benedicció de les canyes, per a anar fins a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel. Poc abans d’arribar, en la Plaça de l’Ajuntament es va poder gaudir de la rodà infantil, ja que la major serà hui.whatsapp-image-2017-08-15-at-17-30-50 “La baixada infantil va ser molt emocionant. Quan es va arribar a la plaça tots els xiquets, amb un coet especial que es va fer per a ells, protagonitzaren la seua rodà igual que hui la faran els majors”, assenyalava Enrique Coll, president de la Penya El Coet.

Ja a la nit, tots els que es van acostar a la Plaça de l’Ajuntament van poder gaudir del VII Concurs de Mascletàs Nocturnes Ciutat de Burjassot, esdeveniment patrocinat per la Regidoria de Festes. A més, de la música amb la qual l’Agrupació Musical Les Sitges va delectar als presents. El VII Concurs de Mascletàs Nocturnes va començar en el camp de futbol del Centre Socioeducativo Díaz Pintat sobre la mitjanit quan la Pirotècnia Murciana, va il·luminar amb llum i color el cel de Burjassot. Sobre la una li va tocar el torn a la Pirotècnia del Mediterrani qui en l’aparcament de les Palmeres va deixar amb la boca oberta a tots els presents.

La nit del dilluns va tocar a la seua fi de la mà de la Penya El Coet de Burjassot qui va anar l’encarregada de la Gran Coetà que va tenir lloc en el coetódrom. “En la Gran Coetà es van arribar a tirar 15.800 coets de quatre eixides i 1.200 amb xiulet. La Gran Coetà de calaixos va ser tot un èxit, va anar un espectacle i el públic va quedar encantat”, explicava Coll.

whatsapp-image-2017-08-15-at-17-30-23Esta matinada tindrà lloc la Pujà i la Rodà, en la qual els clavaris roden al sant, col·locat en el centre, amb uns coets especials per a ells i és un espectacle digne de veure. A més de la Cordà tradicional en la Plaça d’Emilio Castelar en la qual podrà participar tot aquell que porte la vestimenta adequada per a l’ocasió. “La gran diferència entre la Coetà i la Cordà tradicional és que en esta última no hi ha petard i el coet no té tanta força, no fa falta anar tan equipat com en la coetà”, assenyalava el president de la Penya El Coet.

Quant a la valoració que des de la Penya El Coet es fa de les festes, el seu president assenyala que “ha sigut tot un èxit. S’han tirat més de 500 quilos de pólvora des del dia 12 que van començar les festes. En els actes han pogut participar tant penyistes com el públic en general, encara que sí que hi ha hagut alguns actes en els quals els protagonistes eren els membres de la penya”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 14 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris