25n
Orgull
Orgull

La Policia retira 48 patinets elèctrics de lloguer i alça 20 actes de denúncia

La Policia retira 48 patinets elèctrics de lloguer i alça 20 actes de denúncia
05/09/2018 -

La Policia Local de València ha retirat un total de 48 patinets elèctrics de lloguer distribuïts per l’empresa Llime en la ciutat i ha alçat un total de 20 actes de denúncia, després que la distribuïdora europea haja ordenat mantenir-los malgrat el requeriment policial a la seua filial valenciana, que al principi havia accedit a fer-ho.

Durant la jornada d’aquest dimecres els agents han iniciat l’actuació per a requisar els 200 patinets elèctrics de lloguer distribuïts pel ‘cap i casal’ entorn de les 10 hores del matí amb la retirada de nou patinets desplegats en el Passeig Marítim, segons ha explicat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato.

A continuació, la Policia tenia previst procedir a la confiscació de les unitats desplegades pel centre de la ciutat, on hi havia un major nombre.

No obstant això, l’empresa va canviar d’actitud a mitjan matí i va manar una furgoneta per a procedir a la retirada voluntària. No obstant això, va haver-hi un “nou canvi de criteri” i el distribuïdor d’Europa va ordenar a la distribuïdora valenciana, situada a Paterna, que no procedisca a la retirada.

Per açò, els agents van continuar estenent acta de sanció i van continuar amb la confiscació de les unitats situades en la plaça de la Reina, seguint amb la resta de patinets desplegats per la ciutat gràcies a la localització GPS de la mateixa App de l’empresa. Les unitats intervingudes seran emmagatzemades en un espai habilitat en la Central.

A última hora de la vesprada el nombre de patinets requisats era de 48 i s’havien alçat 20 actes. La sanció imposada ascendeix a 750 euros per cada espai públic ocupat amb independència del nombre de patinets disposats en ell, la qual cosa llança la xifra de 15.000 euros per aquestes 20 denúncies. A aqueixa xifra cal sumar l’import de la retirada, de 2.440 euros. L’empresa haurà d’abonar la multa per a recuperar les unitats requisades.

Menguzzato ha explicat que aquesta sanció és per vulneració de l’article 12 de l’ordenança de domini públic, que exigeix que qualsevol empresa que vulga realitzar una activitat en la via pública compte amb una autorització municipal.

Sobre aquest tema, que ha comentat que pensaven “sincerament” que l’empresa anava a procedir a la retirada voluntària com és habitual amb les terrasses quan es produeix un requeriment policial, ja que “poques vegades” es dóna una negativa.

Per això, ha lamentat aquest canvi d’actitud de l’empresa, a la qual ha advertit que “està prenent decisions errònies si de debò volen implantar-se i comercialitzar aquest producte”. “Aquesta actitud per descomptat no ajuda”, ha observat. De fet, ha apuntat que hi ha locals que han estat més d’un any sense poder tenir terrassa per no complir voluntàriament l’ordre de retirada.

En qualsevol cas, ha recalcat que la confiscació dels patinets “no és per voluntat d’anar contra aquesta empresa” sinó de fer complir la llei. Així, ha aclarit que l’Ajuntament està a favor de l’ús de patinets elèctrics a València perquè és un transport ecològic, però “no es pot permetre que hi haja empreses que es lucren de manera diferent a la resta” i “si ocupa les voreres, que són majoritàriament per als vianants” s’ha de pagar una taxa igual que la resta de l’empresariat.

En aqueix sentit, ha recordat que la Policia s’ha comunicat en diverses ocasions tant amb l’empresa distribuïda que està a Paterna (València) com amb la seu social a Espanya que està a Barcelona per a explicar-los la situació.

ORDENANÇA DE MOBILITAT

Menguzzato ha explicat que en l’actualitat hi ha “una espècie de buit legal” sobre l’ús d’aquest mitjà, ja que l’ordenança de mobilitat vigent a València data de 2010 quan no existien els patinets elèctrics.

Per açò, confia que “en breu” es dispose d’una ordenança nova que marque “les línies de funcionament” i regule el seu ús i la seua comercialització com fan les ordenances de Madrid i Barcelona. Mentrestant, ha assenyalat que la policia no denuncia al conductor d’un patinet elèctric sempre que no pose en risc ni la seua seguretat ni la dels altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 19 =