25n
25N
25N

La Policia Nacional deté a un grup dedicat al furt de les “afectuoses”

S’acostaven a les seues víctimes i amb excuses de preguntar per alguna persona o fins i tot oferir-los sexe s’apoderaven de les seues joies d’or

23/02/2017 -

Agents de la Policia Nacional han detingut a Xirivella a quatre persones, dos homes i dues dones d’entre 22 i 27 anys, d’origen romanés, com a presumptes autores d’almenys onze delictes de furt, amb el mètode conegut com a “furt afectuós”. Les arrestades s’aproximaven a les seues víctimes amb diverses excuses per a tenir un contacte físic que els permetera sostraure objectes sense que les seues víctimes s’adonaran. S’han identificat a altres quatre persones més pendents de detenció i se’ls imputen a tots ells 25 fets delictius.

Les recerques es van iniciar a Xirivella en el passat mes de novembre en detectar una sèrie de furts a persones majors pel mateix modus operandi, a les víctimes se’ls acostaven dones joves i amb qualsevol excusa els furtaven les joies que portaven.

Durant les recerques els policies van esbrinar que estes persones actuaven en grup, es desplaçaven en vehicle, conduït per un home del grup per a localitzar a una víctima, principalment un home major que portara joies o rellotge d’or, i és quan les dones baixaven i amb qualsevol excusa s’acostaven als homes contactant físicament amb qualsevol excusa i els furtaven les joies que portaven sense que estos s’adonaren.

 

Mètode del “furt de les afectuoses”

El delicte conegut com a furt de les afectuoses consisteix que una o dues dones ser aproximen a una víctima d’avançada edat que porta peces de joieria, normalment d’or, i de manera afectuosa comencen a acostar-se a les víctimes, saludant efusivament i establint un contacte físic excessivament afectuós, i amb diferents excuses per a intentar guanyar-se la seua confiança; com semblar-se a algun familiar, conéixer-ho d’una altra ocasió passada, preguntar per una adreça o fins i tot oferir sexe, i és quan li sostrauen els efectes de valor, que en moltes ocasions no és percebuda per la víctima fins passat un temps, creient fins i tot que era una pèrdua.

Els agents van esbrinar que estes dones actuaven amb homes en grups organitzats i itinerants, que operaven en equip, movent-se en un vehicle, amb variabilitat dels membres de l’equip segons el dia, actuant generalment, en llocs allunyats del seu lloc de residència. Els “equips” estarien constituïts per un conductor, generalment un home, amb tasques de transport, localització de víctimes i facilitar la fugida. El cotxe estaria a nom de terceres persones sense relació amb els integrants del grup i les dones, almenys dues, encarregades de realitzar l’aproximació a la víctima i de cometre materialment la sostracció.

 

Detenció de quatre integrants

Els investigadors van esbrinar la identitat de vuit sospitosos als quals se’ls imputen 25 fets. Els policies després d’establir un dispositiu tendent a la seua localització, van interceptar a quatre d’ells, circulant en un cotxe per Xirivella, i després de les comprovacions pertinents els van detenir com a presumptes autors d’onze delictes de furt. En nou d’estos fets les dones arrestades van oferir sexe a les seues víctimes, mentre els abraçaven i els besaven, en els altres dos casos, van demanar treball o li van preguntar per una altra persona. Es van apoderar de peces de joies i rellotges d’or que portaven les víctimes. Els detinguts, tres d’ells amb nombrosos antecedents policials, han passat a disposició judicial.

 

Consells de seguretat per als nostres majors en via pública

  1. Desconfie de persones que s’aproximen a vosté amb qualsevol excusa i a les quals no conega
  2. No faça ostentació de joies o objectes de valor i protegisca la seua bossa o cartera en les grans aglomeracions
  3. No acceptes propostes avantatjoses que l’oferisquen en el carrer, ja que poden tractar-se d’una estafa
  4. No porte grans quantitats de diners en efectiu
  5. No porte les claus de les seues targetes anotades al costat d’elles
  6. Acudisca acompanyat per persones de confiança a l’hora de realitzar cobraments o pagaments importants

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 2 =

museo prehistoria