25n
25N
25N

La Policia Nacional deté a dues dones per sostraure efectes de l'interior d'un domicili d'una persona major

Es coneix com “descuideras”, una d’elles es fa passar per familiar d’un veí o necessitar un got d’aigua i després de distraure a l’habitant el seu compinche sostrau diners i joies de la casa

06/03/2017 -

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a dues dones de 30 i 34 anys, d’origen espanyol, com a presumptes autores dels delictes menys greu de furt i estafa, després d’apoderar-se de les joies, diners i efectes d’un domicili, al que el seu habitant li va permetre entrar en fer-se passar per néta d’una veïna seua. La víctima no s’adonà del robatori dels diners i joies fins a l’endemà. A més amb la documentació que van sostraure van realitzar extraccions de diners en caixer automàtic.

Les recerques es van iniciar en Alaquàs en tenir coneixement que a un home de 89 anys li havien sostret 300 euros del seu domicili, diverses joies, un rellotge d’or, una targeta de crèdit, una cartilla i documentació del compte corrent.

Durant les recerques, els policies van esbrinar que la víctima, un home de 89 anys, que viu amb la seua filla malalta va obrir la porta a dues dones que li van preguntar si en el seu edifici hi havia habitatges en lloguer contestant-li que no. Uns minuts més tard li van tornar a cridar al timbre i una jove li va dir ser la néta d’una veïna seua que li havia dit que li esperara allí fins que la seua àvia tornara. La sospitosa va estar amb l’ancià en el menjador donant-li conversa. En una de les habitacions del domicili descansava una filla malalta. Uns minuts després la jove la suposada “néta de la seua veïna” va abandonar el domicili dient-li que el seu familiar ja havia tornat.

L’endemà, la víctima quan va ser a la seua habitació s’adonà que no estava els diners en el comodí on este ho guardava, així com de la sostracció de 300 euros que tenia en efectiu, diverses joies, un rellotge d’or, una cartilla, una targeta de crèdit i documentació del compte bancari.

En el transcurs de les recerques, els agents van esbrinar que s’havia realitzat quatre extraccions de diners, obtenint 3.000 euros, i que havien tractat d’extraure altres 600 euros, operació que va ser denegada pel banc.

Com a conseqüència de les recerques, els agents van esbrinar la identitat de les sospitoses i després de ser localitzades van ser detingudes a València com a presumptes autores dels delictes menys greu de furt i estafa.

Les detingudes, amb nombrosos antecedents policials, després de ser sentides en declaració van ser posades en llibertat, no sense abans ser advertides de l’obligació de comparéixer davant l’Autoritat Judicial quan para açò anaren requerides.

 

Descuideras del “got d’aigua”

En este tipus de furts, generalment realitzat per dones, en parelles o trios, una d’elles aborda a la víctima en el portal de l’edifici o directament els crida al timbre de la porta de la seua casa i amb l’excusa de ser un familiar d’un veí, del que diuen el seu nom de pila per a donar credibilitat a la situació.

La víctima permet l’entrada a la seua casa, com a gest d’amabilitat, creient que la xica és familiar del seu veí/a, moment en què la sospitosa ho distrau donant-li conversa i demanant-li generalment un got d’aigua perquè l’habitant de la casa vaja a la cuina o a una altra estada per a així poder facilitar l’accés d’un altre/as a la casa i estos sostraure joies, diners i efectes de valor.

 

Consells de seguretat per als nostres majors en el seu domicili

  • No òbriga la porta de la seua casa o el porter automàtic a persones desconegudes
  • No es fie sempre de qui cride a la seua porta oferint-li qualsevol cosa, encara que diga representar a un organisme públic. El delinqüent utilitzarà qualsevol excusa per a entrar en la seua casa.
  • Amb compte amb els serveis tècnics que no hagen sigut sol·licitats per vosté o per la seua família.
  • Identifique a tots els empleats que hagen d’efectuar reparacions, revisions o cobraments en el seu domicili
  • Quan reba cridades telefòniques mai facilite les dades personals o bancaris encara que diguen que pertanyen a organismes públics, empreses de serveis domiciliaris o argumenten que ha resultat guanyador d’un premi o sorteig
  • No marque números de telèfon de tarifació especial (normalment començaran per 905, 803, 806…), la telefonada tindrà un cost molt elevat per a vosté.
  • No cride a números de telèfon que desconeix, dels quals reba missatges o trucades perdudes, podrien donar-li d’alta en serveis que no desitja.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 20 =