La Policia Nacional crea la playlist més cool per a maximitzar la teua seguretat en Internet

]Equips actualitzats i programari original; Falsos bons i cupons descompte; La privadesa i la configuració de perfils; Contrasenyes i wifis públiques i Els bulos i hoax a través de missatgeria instantània són els temes principals per a evitar ser víctima de delictes

Guardar

spotify-jota-1
spotify-jota-1

La Policia Nacional ha creat una playlist que recopila els cinc millors temes per a maximitzar la teua seguretat en Internet, xarxes socials o Whatsapp. Els equips actualitzats i el programari original; contrasenyes robustes i wifis protegides; configuració de la privadesa i perfils en xarxes socials; evitar enllaços escurçats i mails de desconeguts o trencar la cadena de bulos i hoax a través de missatgeria instantània són els principals punts en els quals els ciberagents incideixen per a commemorar el Dia Internacional d'Internet Segur.

Durant esta jornada, la Policia Nacional intensificarà els missatges de prevenció a través dels seus perfils en Twitter i Facebook i recordarà les pautes més segures per a evitar ser víctimes d'estafes, estafes, sextorsión o malware. A més, a partir de les 18.30 hores, especialistes de la UIT, al costat de l'equip d'@policia i @TwitterSpain, atendran els dubtes que plantegen els internautes sobre l'ús segur de la Xarxa a través d'un Questions & Answers.

 

La playlist més segura d'@policia

La Policia Nacional ha recopilat en cinc grans temes els principals riscos en l'ús d'Internet, xarxes socials o Whatsapp.
  • Abans segur@ que sencill@. Mantingues el teu equip actualitzat. La instal·lació de programes "crackeados", és a dir, quan el programari és modificat en les seues característiques originals -moltes vegades per a evitar el pagament del mateix-, pot ser una via d'entrada d'infeccions en l'ordinador de l'usuari. No tenir instal·lat -i actualitzat- un antivirus i un "tallafocs" que bloquege l'accés no autoritzat al nostre ordinador pot ser la porta oberta per a virus, malware o programes espia.
    • No oblides actualitzar periòdicament els teus dispositius i assegurar-te de baixar les seues apps i descàrregues de llocs de confiança i llig abans els permisos als quals dónes accés.
  • Chic per a mi. Obrir enllaços no identificats que ens arriben a través del correu electrònic, per missatgeria instantània o camuflats en promocions o bo descompte pot suposar, en la majoria dels casos, la infecció del nostre equip amb virus o malware, el robatori de les nostres dades per a comercialitzar amb ells o la contractació de serveis premium gràcies a la informació obtinguda.
    • Per a evitar ser víctima d'este tipus de pràctiques, recorda acudir sempre a fonts oficials, dubte de mails escrits amb faltes d'ortografia i fins i tot pots comprovar a través de Google si existeix ja alguna informació sobre este tema sobre eixes dades que t'han arribat. Navega sempre per pàgines de confiança i, si realitza alguna compra, recorda comprovar que siga una connexió https i amb cadenat.
  • Pur xantatge. Posar a l'abast de qualsevol massa informació privada a través dels nostres perfils en xarxes socials pot posar en risc la nostra privadesa i deixar pistes als qui pretenguen assetjar-nos o fer-nos xantatge amb eixa informació. Cuida la teua identitat digital -t'acompanyarà tota la teua vida-, a més, si exposes massa informació en les xarxes, podrien ser víctima de situacions de robatori d'identitat o suplantació. Per a evitar-ho, configura adequadament els teus perfils, vigila les aplicacions que descàrregues i els permisos als quals dónes accessos, comprova amb qui comparteixes arxius en el núvol, assegura't que els teus contactes en xarxes socials són realment qui crees que són i utilitza el sentit comú i la precaució a l'hora de compartir imatges íntimes.
    • La sextorsión és una modalitat delictiva que consisteix en el xantatge sexual a una altra persona mitjançant imatges íntimes obtingudes després de practicar sexting en la xarxa o després d'accedir al seu dispositiu o correu. Existeixen xarxes criminals que suplanten la identitat d'altres persones i utilitzen imatges de xiques o xics atractius per a enganyar a les seues víctimes fins a aconseguir sextear i aconseguir una imatge íntima d'ella. Eixa fotografia o vídeo serà la seua eina bàsica per a l'amenaça i el xantatge. Davant este tipus de pràctica, no cedisques a l'extorsió i denúncia.
  • En el teu WiFi em vaig colar. Per a evitar que els intrusos s'aprofiten de la teua xarxa WiFi i fins i tot pugues tenir problemes si accedeixen des d'ella a continguts inadequats o realitzen qualsevol il·lícit, configura adequadament la teua connexió: canvia les contrasenyes per defecte i apaga el router si t'absentes durant uns dies. Si no volem que les cotilles accedisquen als nostres dispositius i informació confidencial hem de dissenyar contrasenyes robustes que incloguen lletres, nombres i caràcters especials per a dificultar el seu hackeo. Hem de tenir present que un dels elements més vulnerables i que constitueix la porta a accessos no autoritzats als comptes de correu, -encara que és l'element en el qual els internautes es confien més- són les "preguntes de recuperació" de l'e-mail massa fàcils o conegudes per més gent.
    • Si estàs usant una WiFI pública, evita accedir a serveis on s'intercanvie informació sensible o privada com a dades bancàries, comptes de correu o perfils en xarxes socials. Els antivirus, tallafocs i la configuració de la xarxa a través de Windows en "xarxa pública" t'ajudarà a evitar accessos no desitjats.
  • Bulería. Les xarxes socials i, cada vegada més, les aplicacions de missatgeria instantània són les principals vies de difusió d'informacions falses conegudes com a bulos o hoax. La majoria d'estos falsos rumors són anònims, no estan signats, encara que fan referència a fonts fiables. A més, estan redactats de forma atemporal, perquè pervisquen el màxim possible circulant en la xarxa, i utilitzen algun ganxo emocional o econòmic que capte l'atenció del destinatari.
    • Darrere d'este tipus de missatges pot estar simplement la broma del seu creador, però també poden cercar generar alarma social, obtenir informació confidencial o amagar un delicte d'estafa. Davant informacions dubtoses que sol·liciten la seua difusió, desconfia, no reenvíes el missatge i comprova sempre en fonts oficials.
Destacats