caixa popular

La Policia Local, més pròxima

17/07/2017 -

La societat és un organisme en constant transformació. Els problemes i les necessitats actuals poc (i en alguns casos gens) tenen a veure amb el que preocupava els veïns i veïnes de la nostra ciutat fa més d’una dècada. I, per tant, les formes d’actuar per a donar-los resposta tampoc poden ser les mateixes.

Este és un dels eixos que han impulsat la reorganització de la Policia Local de València: donar resposta a les noves realitats de la ciutat, des de la proximitat i la prevenció. Per a açò hem creat la nova Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS), que dependrà directament de la Prefectura i comptarà amb 110 agents que treballaran a la nit.

A més, l’actualització de l’estructura de la Policia Local està en línia amb el desenvolupament de l’Ordenança de Convivència, basada en la nova política de seguretat, orientada cap a la prevenció i la mediació dels conflictes socials. Es tracta de fomentar la convivència amb mesures preventives, assistencials i educatives mitjançant un enfocament transversal i participatiu.

L’objectiu no és un altre que modificar comportaments incívics, per això hem de començar per concretar quins són els comportaments que més molèsties provoquen per a la convivència, i definir una metodologia i uns terminis de treball. Els que ja estan identificats són aquells relacionats amb el soroll, l’oci nocturn o el botellón, tal com vénen denunciat les associacions veïnals en els últims anys.

Aquesta és la nova realitat de la nostra ciutat en la qual hem de trobar l’equilibri entre l’oci i el dret al descans dels veïns i veïnes. És ací on la UCOS exercirà un paper fonamental per a reforçar la presència policial en els barris i desenvolupar les labors de prevenció i mediació. De fet, com a resultat d’aquest procés d’actualització a la realitat social de València, crea també la vuitena unitat de districte, amb seu en Molí de Sol (en el Parc de Capçalera), la qual cosa redueix l’àmbit territorial de les unitats per a augmentar l’efectivitat de resposta.

Dins d’aquest procés de descentralització, les funcions del cos de GOES dia seran assumides per les unitats de districte, mentre que les del GOES nit s’adapten a la nova realitat i seran assumides per la UCOS. A més, el torn de nit es reforçarà amb 24 patrulles distribuïdes en les vuit unitats de districte.

Amb aquesta actualització els agents que treballen a la nit s’incrementen de 154 a 206. Així mateix, la Divisió de Tràfic es transformarà en la Divisió de Seguretat viària, que integrarà la Unitat de Control de Tràfic, composta per motoristes, agents amb bicicleta i radars, i la Unitat d’Atestats, Transport i Documentació.

Aquesta reestructuració s’està aplicant de manera gradual, respectant la conciliació i les vacances dels agents. I, per primera vegada, el canvi s’està duent a terme comptant amb la participació dels sindicats i amb total transparència, per a oferir-li l’oportunitat de triar destinació si així ho desitgen.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 19 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris