25n
25N
25N

La Policia de la Generalitat i Guàrdia Civil es confisca de quatre tones de taronges presumptament robades

Durant les inspeccions també es van identificar 36 persones i 46 vehicles i van ser revisades més de 100 tones de taronges

La Policia de la Generalitat i Guàrdia Civil es confisca de quatre tones de taronges presumptament robades
13/02/2017 -

La Generalitat Valenciana i la Delegació del Govern, a través de la Guàrdia Civil i la Inspecció de Treball, han tornat a realitzar una nova operació de lluita contra el robatori en els camps amb la inspecció de quatre magatzems hortofructícoles. Durant els registres es van detectar irregularitats en tres dels magatzems i es van confiscar més de 4 tones de taronges robades. Durant les inspeccions també es van identificar 36 persones i 46 vehicles i van ser revisades més de 100 tones de taronges.

Esta operació forma part de la campanya que l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat i la Delegació de Govern duen a terme de forma coordinada com a eina preventiva de furts i robatoris en els camps de la Comunitat Valenciana.

La Unitat Adscrita de la Policia de la Generalitat, els equips Roca de la Guàrdia Civil, Policies Locals, Inspecció Provincial d’Ocupació i Seguretat Social, i inspectors de les conselleries de Sanitat, Agricultura i Economia han dut a terme la inspecció i control de traçabilitat de la mercaderia del camp amb la realització d’inspecció de magatzems i també de particulars.

El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, destaca la necessària coordinació entre les diferents forces de seguretat per a aconseguir evitar els robatoris que es produeixen en els camps i dur a terme mesures preventives amb la finalitat de reduir-los. Esta campanya se centra en el control de la traçabilitat de productes hortofructícoles, ja que, com assenyala José María Ángel, “és molt important que els productors i recol·lectors disposen del Document d’Acompanyament de Traçabilitat Agrícola perquè permet destriar els furts o apropiacions indegudes en el camp i assegurar la qualitat dels productes al consumidor”.

Dins d’esta campanya es va realitzar una inspecció detallada de quatre magatzems en el terme municipal de Vilamarxant. En tres dels establiments inspeccionats es van detectar irregularitats i es va intervenir més de 4.716 quilos de taronges de procedència presumptament robada. Es van controlar més de 105.400 quilos de taronges durant les inspeccions i es va alçar una acta per activitat diferent de l’autoritzada i es van intervenir 130 caixes de material tèxtil.

Els inspectors de Sanitat i Agricultura van detectar múltiples deficiències i irregularitats, entre altres, falta de neteja en les banyeres de transport, no disposar de registres d’entrada i eixida de mercaderies, no tenir definides les àrees de treball, irregularitats en l’emplenament dels documents de traçabilitat agrícola (DATES) i treballar amb útils i elements físics no autoritzats, per la qual cosa es tramiten també els corresponents expedients.

Esta operació conjunta, policial i administrativa, continuarà en pròximes dates, en magatzems o centres de distribució de productes hortofructícoles, en els quals es detecte algun tipus d’irregularitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 11 =