caixa popular

La Pobla de Vallbona crea un departament d'igualtat

Aquest departament incorpora la figura de l’agent d’igualtat, qui ha informat a València Extra de les novetats en aquest àmbit

La Pobla de Vallbona crea un departament d'igualtat
12/04/2017 -

L’Ajuntament de la Pobla emprén un servei d’informació i d’assessorament en matèria d’igualtat, on la responsabilitat recau sobre la figura de l’agent d’igualtat. València Extra es posa en contacte amb Violeta Pardo Pérez, agent d’Igualtat d’aquest departament, per tindre informació de primera mà al respecte.

Com naix aquest departament d’igualtat?

Aquest departament naix gràcies a la subvenció rebuda per la Diputació per a la contractació d’un agent d’Igualtat. Per això s’ha realitzat el procés selectiu per mitjà de concurs-oposició i finalment jo vaig ser qui va quedar la primera.

Quines són les primeres mesures o projectes amb què conteu?

Les primeres mesures consistixen a realitzar la I Jornada Comarcal en Igualtat Municipal i Diversitat de Gènere, i continuar amb les activitats previstes en matèria d’igualtat.

De quina manera, des del Departament d’Igualtat, es pot afavorir la igualtat o reduir la violència de gènere i discriminació? En aquest sentit, què rellevància té la figura de l’agent d’igualtat?

S’està elaborant el Pla Municipal d’Igualtat. Quan estiga elaborat, ajudaré a la seua implementació. A més, després de Pasqua, realitzaré en l’institut dinàmiques de grup i activitats per a sensibilitzar en igualtat d’oportunitats i prevenció de violència de gènere, ja que és molt important treballar també amb els adolescents.

Estaré en l’ajuntament per a atendre a qualsevol dona que vullga assessorament tant en matèria d’accés a l’ocupació, atenció jurídica o social…

És important destacar que les empreses de més de 250 treballadors estan obligades a tindre un Pla d’Igualtat, per això, també puc ajudar a elaborar-ho i implementar-ho en l’empresa.

I, en definitiva, puc atendre a qualsevol col·lectiu desfavorit, ja que treballe amb Regina Llavata, Regidora de Drets Civils, i la igualtat també implica atenció a col·lectius desfavorits. Per això, es treballa també en matèria de diversitat sexual (el passat 5 d’abril es va realitzar una Jornada de Formació contra la intolerància i els delites d’odi), i es realitzaran activitats per a aconseguir la integració de les persones gitanes.

L’agent d’igualtat també pot ajudar, en aquest context, a previndre la violència de gènere i aconseguir una millor atenció a la víctima en coordinació amb la Policia Local, Guàrdia Civil, Serveis Socials i Centro Mujer 24h.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − deu =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris