25n
25N
25N

La Pobla de Vallbona i el Col·legi Notarial signen un conveni per facilitar el pagament d'impostos

Els compradors i hereus de propietats podran conéixer els deutes dels impostos municipals abans de firmar l’escriptura

La Pobla de Vallbona i el Col·legi Notarial signen un conveni per facilitar el pagament d'impostos
28/01/2021 -

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona firma un conveni amb el Col·legi Notarial de València que permetrà facilitar el pagament de l’impost de plusvàlues. Amb aquest acord, l’ajuntament autoritza els notaris a representar els interessats davant l’administració local per calcular aquest impost i generar el rebut per al seu pagament.

D’aquesta manera s’aprofiten les noves tecnologies de la informació per oferir a la ciutadania la possibilitat que durant l’escriptura d’una propietat, el notari accedisca a la base de dades del consistori i obtinga un esborrany de l’autoliquidació de l’impost. Amb ell, els veïns podran tramitar el seu pagament directament al banc o bé a la passarel·la de pagament de l’ajuntament.

La firma amb el Col·legi de Notaris de València farà que des de qualsevol notaria d’Espanya es puga generar una autoliquidació amb l’ajuntament. Açò beneficiarà a tots aquells que compren o hereten una propietat i que evitarà desplaçaments i tràmits administratius al consistori.

Se simplifiquen així els tràmits en agilitzar la notificació de la documentació entre ajuntament i notaries, evitant gestions a la ciutadania. Aquest conveni forma part de les accions de millora de l’eficiència de l’administració que realitza l’Ajuntament de la Pobla.

L’acord permetrà també als compradors i hereus conéixer la situació tributària de la propietat amb l’ajuntament prèviament a la seua escriptura. D’aquesta manera, s’evita que aquelles persones que adquireixen una propietat, es troben amb deutes que desconeixien.

El conveni es firma per un termini de 4 anys amb possibilitat d’ampliació durant 4 anys més. A l’acte han assistit l’alcalde, Josep Vicent Garcia, el president del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos, i Manuel Puerto, notari de la Pobla de Vallbona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − disset =