25n
25N
25N

La Pobla de Vallbona aprova la convocatòria de les subvencions d'habitatge d'emergència social

L’ajuda preveu la cessió de pisos fins a un any per a famílies en situació d’emergència habitacional

La Pobla de Vallbona aprova la convocatòria de les subvencions d'habitatge d'emergència social
14/01/2021 -

La Pobla de Vallbona ha aprovat la convocatòria de subvencions d’habitatge per solucionar problemes d’emergència social que puguen patir veïns de la localitat. Es tracta d’ajudar a aquelles famílies que de manera temporal queden sense sostre i evitar així que es convertisca en una situació d’exclusió social.

Els beneficiaris hauran d’acreditar haver patit un desnonament en els darrers sis mesos; trobar-se en situació de violència de gènere o familiar, un sinistre en l’habitatge, no tindre habitatge per causa sobrevinguda per problemes de convivència o per la declaració de runa imminent de l’habitatge.

Les ajudes contemplen que la unitat de convivència ha d’estar empadronada al municipi durant un mínim de quatre anys de manera contínua o vint anys per a residents de manera discontínua.

Amb aquestes ajudes es pretén donar una resposta a la necessitat d’un habitatge digne i adequat i contribuir a l’estabilitat de les unitats familiars, especialment les vulnerables. La mesura compleix amb el compromís del govern local de fer front a la situació de dificultat que estan vivint les famílies amb problemàtiques greus d’habitatge.

A més, la Pobla ha aprovat el primer reglament d’habitatge social al municipi. Amb aquest reglament es regula l’ús dels habitatges que l’ajuntament posa a disposició dels beneficiaris.

L’ajuda preveu la cessió dels pisos per un màxim d’un any, prorrogable durant mig any més. El document recull a més les condicions que garanteixen un bon ús de la vivenda i la convivència amb el veïnat.

Des del mes de juny, l’ajuntament manté oberta una oferta de lloguer d’habitatge públic perquè el veïnat i les entitats puguen inscriure aquells habitatges que tenen desocupades amb la garantia de pagament i seguretat del consistori. A més, la Pobla té tancat ja un conveni amb la SAREB per a la cessió de 4 pisos i podria tancar en els pròxims dies diferents acords amb entitats i particulars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =