25n
25N
25N

La plaça de l'Ajuntament se suma als espais urbans recuperats

La plaça de l'Ajuntament se suma als espais urbans recuperats
06/08/2020 -

La conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament ja està llesta. S’ha reordenat la circulació, s’han establit les rutes per al trànsit rodat i s’ha instal·lat un asfalt especial per a les zones per als vianants, sota la premissa de retornar aquest espai central i emblemàtic a la ciutadania. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat aquest matí la finalització de les obres, acompanyat per la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, i ha reiterat la voluntat del Govern Municipal de «fer una ciutat més amable, més sostenible i per a les persones».

«Aquesta plaça acaba sent el que havia de ser: una plaça per a les persones, una plaça que rescatem per a la ciutadania, per als homes i dones que viuen en aquesta ciutat». L’alcalde Joan Ribó ha manifestat la seua satisfacció per la recuperació de la plaça de l’Ajuntament com a zona d’ús i gaudi per a la ciutadania, «de la mateixa manera que s’ha fet ja en altres punts com la plaça del pintor Segrelles i s’està fent també en altres com Sant Agustí», ha explicat.

De fet, l’alcalde ha manifestat la voluntat del Govern Municipal de continuar en la mateixa línia d’actuacions en determinades places de la ciutat, malgrat que hi haja «gent que es resisteix», una actitud que Ribó ha qualificat d’«esperable i normal, perquè hi ha gent a la qual li costa assumir els canvis». No obstant això, l’alcalde ha defensat que la recuperació de les places com a espais d’ús ciutadà i per als vianants i l’aposta per les àrees sostenibles i saludables «són els mateixos canvis que s’estan donant en la resta d’Europa, que van en la mateixa direcció». «De fet –ha afegit- València està sent protagonista en moltes de les iniciatives que van en aquesta direcció».

Per part seua, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha recordat que la remodelació de la plaça de l’Ajuntament era «una necessitat manifesta, com ja es va veure en el suport de la ciutadania a través dels Pressupostos Participatius», però ha recordat que les obres concloses hui són una actuació provisional. «La conversió en zona de vianants definitiva comporta uns terminis d’aproximadament quatre o cinc anys, atés que primer cal convocar un concurs d’idees, que comporta un procés de desenvolupament i d’avaluació; convocatòria d’un concurs, adjudicació… i després executar la reurbanització en si, que durarà almenys 18 o 20 mesos».

«Per tant –ha afegit- estem parlant d’anys. Per això, des de l’Equip de Govern decidírem en el seu moment impulsar primer aquesta actuació, per a avançar la conversió en zona de vianants i el gaudi de la plaça, amb independència que al mateix temps ja s’està desenvolupant eixe concurs d’idees que es preveu que entrarà en contractació la pròxima tardor, per la qual cosa l’any que ve ja podrem començar a debatre sobre com serà definitivament i finalment la plaça de l’Ajuntament de València».

L’actuació en la plaça de l’Ajuntament va començar dilluns passat 4 de maig, amb unes setmanes de retard sobre el termini inicialment previst, a causa de la pandèmia de COVID-19 i la declaració de l’estat d’alarma, i una vegada habilitades les parades i línies d’autobús urbà afectades per l’actuació. Amb el carrer Colón ja obert de nou al trànsit, amb el nou carril EMT-Taxi doble i la circulació reordenada, van començar els treballs de renovació de l’asfalt i habilitació de la senyalització i mobiliari urbà que delimiten els al voltant de 12.000 metres quadrats recuperats com a nou espai per als vianants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 8 =

museo prehistoria
museo prehistoria