25n
Orgull
Orgull

La plaça del Poble de Paterna recupera la seua activitat amb una festa d'inauguració

La plaça del Poble de Paterna recupera la seua activitat amb una festa d'inauguració
15/01/2017 -

Després de cinc mesos d’obres, dissabte que ve, 21 de gener, s’inaugura la nova plaça del Poble i l’Ajuntament de Paterna ha organitzat una jornada festiva amb activitats per a tots els públics.

La festa d’inauguració començarà a les 11 hores amb una classe de zumba gratuïta per a tots els públics, a la qui seguirà l’actuació de Magic Maça amb el seu espectacle infantil de màgia. De les 13 a les 15 hores, tindrà lloc un “Aula d’aigua”, organitzada per Aigües de Paterna, on els xiquets i xiquetes podran aprendre, a través de diferents experiments, com funciona el cicle de l’aigua a més de conscienciar-se sobre la importància de cuidar el medi ambient. La vetlada estarà amenitzada amb música i activitats infantils com pintacares.

Tal com ha declarat l’alcalde Juan Antonio Sagredo, “una de les finalitats de la reforma ha sigut adequar la plaça per a recuperar-la com a centre neuràlgic de l’activitat social i cultural del municipi, ja que es tracta d’un element rellevant del patrimoni històric”, i en eixe sentit, l’alcalde ha assegurat que “el nostre objectiu serà promocionar tot tipus d’esdeveniments en la plaça”.

Les obres, que han comptat amb una inversió de 337.000 euros amb càrrec als fons de la Diputació de València, han permés la peatonalització de la plaça, substituint-se el paviment de taulell de pedra calcària que existia i que es trobava molt deteriorat, per un altre d’una tonalitat semblant, amb un major cant per a evitar ruptures i amb un grau de rugositat necessari per a proporcionar una major resistència, prevenir els esvarons i evitar caigudes.

També s’ha substituït la font que existia per una graderia composta per zones de seients i escales, totalment accessible gràcies a les rampes que s’han instal·lat des dels carrers Mestres Soler i Mestre Canosos. A més s’ha renovat tot l’enllumenat existent per un altre més coincident al caràcter emblemàtic de la zona.

La plaça del poble recupera la seua activitat amb la festivitat de Sant Antoni

Mostra de l’interés per recuperar la plaça del Poble com a centre d’activitats, el dissabte 21 a les 23 hores tindrà lloc un correfoc en honor a la festivitat de Sant Antoni. L’espectacle de foc, organitzat per la federació Interpenyes, eixirà des de la plaça fins a l’esplanada del Cohetódromo on culminarà amb la crema d’una gran foguera. I el diumenge 22 al matí, la germandat de Sant Antoni Abad, amb motiu de la festivitat, celebrarà la tradicional benedicció d’animals a les portes de l’església de Sant Pere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 5 =