25n
25N
25N

La piscina Parc Vedat de Torrent s'acomiada de l'estiu com a model de seguretat pioner per a altres ciutats

La piscina Parc Vedat de Torrent s'acomiada de l'estiu com a model de seguretat pioner per a altres ciutats
03/09/2020 -

El parc aquàtic Parc Vedat va tancar diumenge passat les seues portes posant fi a la temporada de banys 2020 en un estiu ple de peculiaritats a causa de la situació generada per la Covid-19. Malgrat això, els torrentins i torrentines han pogut gaudir de la piscina durant el període estival, fins i tot han estrenat un nou joc pirata. Des que es van obrir les instal·lacions l’1 de juliol, l’Ajuntament de Torrent va posar en marxa una bateria de mesures per a garantir la seguretat de tota la ciutadania, a més d’ampliar el personal laboral del complex aquàtic oferint una major assistència al públic.

Per a controlar l’aforament i assegurar el distanciament social es van dissenyar espais dividits en parcel·les personalitzades. En família, amb amics o de manera individual, els i les banyistes podien seleccionar la parcel·la segons el nombre de persones amb les quals assistien, però assegurant la distància amb la resta d’usuaris. Una mesura que ha sigut pionera a Torrent i, sobretot, un èxit que ha fet que molts municipis es “interessaren per la nostra iniciativa que, després de sol·licitar-nos informació per a saber com l’estàvem fent, ha sigut imitada en altres ciutats”, ha subratllat la regidora d’Esports, Susi Ferrer.

Igualment, Parc Vedat ha comptat amb un horari de dos torns establits (matí i vesprada), que calia reservar de manera telemàtica, evitant les esperes en l’entrada i els grups de gent nombrosos. D’aquesta manera, durant els dos mesos que la piscina ha romàs oberta, 17.545 persones han visitat les instal·lacions per a passar una jornada refrescant; 6.674 al juliol i 10.871 a l’agost.

Les tasques de desinfecció i neteja han sigut un altre dels punts forts. D’una banda, diàriament es desinfectaven totes les instal·lacions i s’efectuaven tractaments de depuració en finalitzar cada torn. Per un altre, cada dilluns s’executava un servei intensiu de neteja i manteniment per a assegurar la protecció de tota la ciutadania. En aquest sentit, Ferrer ha volgut agrair “l’esforç i compromís de totes les persones que han treballat en la piscina i que han fet que hàgem tingut una temporada sense incidències”.

Línia 4 Piscina

Amb l’obertura del parc aquàtic, l’Ajuntament de Torrent va posar en marxa la Línia 4 Piscina de TorrentBus que, per primera vegada, ha sigut gratuïta. Un total de 6.313 usuaris han fet ús de l’autobús durant els mesos de juliol i agost; una xifra que s’amplia en 1.500 usuaris respecte a la de l’any passat.

El regidor de Mobilitat i Transport, Raúl Claramonte, ha mostrat la seua “satisfacció per l’increment en nombre d’usuaris de l’ús del transport públic entre els torrentins i torrentines enguany gràcies a la gratuïtat per a traslladar-se a la piscina del municipi per primera vegada aquest 2020”, respectant-se i garantint-se en tot moment les mesures de seguretat i sanitàries. Així mateix, l’edil ha afegit que “aquest impuls i aposta per aquest mitjà i altres mitjans de transport que no siguen el vehicle propi han de servir per a la conscienciació i sensibilització entre els veïns cap a un hàbit per a la mobilitat sostenible i multimodal a l’hora de realitzar els desplaçaments a la nostra ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =