25n
25N
25N

La Petxina comença a acollir a persones sense sostre

La Petxina comença a acollir a persones sense sostre
06/04/2020 -

La regidora de Servicis Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha explicat que demà a partir de les 11 hores començarà l’acollida de persones sense sostre en el recurs de campanya muntat en el complex esportiu de la Petxina, com a espai de suport a la residència d’esportistes d’elit que hi ha habilitat en el mateix recinte des de l’inici de la crisi per a atendre al col·lectiu de persones sense sostre.

La previsió és que cada dia s’incorporen al recurs entre 10 i 15 persones noves fins a completar l’aforament. Una vegada aquest recinte estiga complet, començarà a donar-se entrada a l’alberg de campanya preparat en el poliesportiu municipal del Cabanyal.

Tal com explica Lozano, “una vegada estiguen en funcionament el total d’aquestes 130 places, comptarem amb 910 llits individuals. València haurà muntat en un temps rècord una completa xarxa d’atenció al col·lectiu sense llar amb una intervenció completa: estem oferint servici d’alimentació, d’higiene personal, atenció sanitària, activitats lúdiques, inserció social i, per descomptat, llit per a dormir en un lloc segur i fora del carrer”.

TRAMITACIÓ DE PRESTACIONS

La regidoria de Servicis Socials està aprofitant el confinament en els espais tutelats pel consistori per a iniciar els tràmits de sol·licitud de la Renda Valenciana d’Inclusió en els casos que siga possible, per a les persones sense sostre allí allotjades, tal com ha anunciat la regidora Lozano hui.

Un dels problemes a l’hora de poder sol·licitar aquestes ajudes és el desconeixement per part de les persones que se’n podrien beneficiar, “i estem aprofitant que ara estan sota un seguiment molt detallat per part de l’Ajuntament per a informar i poder gestionar ajudes per als qui es poden acollir per a fomentar la seua inserció social”, explica Lozano.

Per la seua banda, Pilar Bernabé ha volgut “agrair” a la Federació de Natació de la Comunitat Valenciana, la posada a disposició d’unes instal·lacions en perfectes condicions per rebre a les persones sense llar.
Així, ha ressaltat que el personal de la federació està col·laborant amb l’Ajuntament per a atendre les necessitats de les persones sense sostre. Igualment, ha traslladat aquest reconeixement a l’empresa que gestiona el menjador de la residència de La Petxina que serà l’encarregada de subministrar els menús a les Persones allotjades”.

La regidora ha ressaltat també que les instal·lacions disposen de totes les mesures de seguretat per garantir el benestar dels usuaris i ha recordat que la Fundació Esportiva ha habilitat 214 places per acollir a les persones sense sostre”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 17 =