25n
Orgull
Orgull

La Penya El Coet posarà la pòlvora i la tradició a les festes de Sant Roc

Les festes patronals de Burjassot tindran lloc del 3 al 16 d’agost

La Penya El Coet posarà la pòlvora i la tradició a les festes de Sant Roc
02/08/2018 -

Burjassot comença les seues festes patronals, en honor a Sant Roc, divendres 3 d’agost, moment a partir del qual es multiplicaran els actes per a retre homenatge al patró del municipi. Actes en els quals no faltarà la pólvora i en els quals, des de la Penya El Coet volen donar a conéixer la important labor que desenvolupen perquè no es perda la tradició pirotècnica en el municipi.

Els actes programats des de la Penya El Coet començaran el diumenge 12 d’agost amb el Dia Infantil, dedicat als més menuts de la Penya que tindran una jornada de jocs, diversió, berenar i sopar pensat per a ells que es desenvoluparà en la instal·lació habilitada per la Penya en els voltants del Centre de Salut del carrer Beniferri. A més, en aquest dia, es realitzarà també, sobre les 22.30 hores el pes o tradicional coetà a mà, dins d’aquesta instal·lació. Des de la Penya El Coet informen que, en la zona de risc, és a dir, la situada fora de la tanca, pot estar qualsevol persona degudament equipada.

Un dia més tard, el dilluns 13 d’agost, sobre les 20 hores, tindrà lloc el tret de la traca xinesa valenciana per a, posteriorment, donar pas al sopar. I, una vegada finalitzat aquest, es realitzarà una demostració i exhibició del maneig de coets infantils i tindrà lloc la coetà infantil. Des de la Penya recorden que és indispensable per a participar en la mateixa portar roba adequada: guants, pantalons vaquers, jaqueta, gorra i ulleres. Els xiqquets i xiquetes participants hauran d’anar acompanyats d’un adult.

En la recta final de les festes en honor a Sant Roc, el dimarts 14 d’agost els infantils de la Penya, acompanyats sempre d’un adult, seran part de la Baixà infantil que, a partir de les 20 hores, tindrà la seua eixida des de l’Ermita del Sant fins a arribar a l’Església de Sant Miquel. Un acte en el qual la Penya El Coet col·labora amb la Clavaria de Sant Roc 2018.

Per a finalitzar aquests dies de festa, el dimecres 15 d’agost, a la una de la matinada, després de l’exhibició de pirotècnia patrocinada per l’Ajuntament de Burjassot, tindrà lloc en la instal·lació de la Penya la coetà i, un dia més tard, el 16 d’agost, dia de Sant Roc, la Penya El Coet serà part indispensable en la Pujà i Rodà de Sant Roc, declarades Festes d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + set =