25n
25N
25N

La "passejà" del Crist rendix homenatge a l'artista Miquel Navarro

La "passejà" del Crist rendix homenatge a l'artista Miquel Navarro
23/08/2016 -

La “passejà” del Crist va rendir homenatge divendres passat al mislater més universal, l’escultor Miquel Navarro. Les festes de Mislata ja han començat i es prolongaran fins al pròxim dia 4 de setembre. Durant estos primers dies són les clavaries que porten el nom dels dos patrons de Mislata -santíssim Crist de la Fe i la Mare de Déu dels Àngels- els que compleixen amb la tradició d’organitzar les cites més arrelades del programa festiu, tant lúdiques com religioses.

Enguany els clavaris del Crist han introduït com a novetat una iniciativa que pretenen institucionalitzar en anys venidors i que consisteix a homenatjar algun destacat veí amb la tradicional “passejà” de la imatge del patró. La idea de la clavaria consisteix a traslladar la imatge al matí fins casa de l’homenatjat, on roman exposat durant tot el dia en un altar enjardinat que han preparat per a l’ocasió.

En este primer any el veí de Mislata que ha tingut l’honor de rebre este reconeixement ha sigut l’artista Miquel Navarro. I fins al seu domicili particular, ubicat en ple cor del barri de la Moreria de Mislata, van traslladar els clavaris la imatge del Crist i des d’allí, ja a la vesprada, va partir la tradicional “passejà”.

La cercavila va servir per a portar de volta al Crist fins a l’església, portat a coll pels clavaris, que també van llançar coets de luxe per a obrir pas al patró. L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, el regidor de Festes Tradicionals, Francisco Herrero, l’artista Miquel Navarro i el president dels clavaris del Crist, Pepe Montañana, van presidir la comitiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =