25n
25N
25N

La nova xarxa de l'EMT atrau un 8,47% més de viatgers en els seus dos primers mesos de funcionament

La nova xarxa de l'EMT atrau un 8,47% més de viatgers en els seus dos primers mesos de funcionament
28/09/2016 -

Un total de 12.660.000 viatgers van triar fer els seus desplaçaments amb autobús des del dia 26 de juliol, quan es va posar en marxa la primera fase de la nova xarxa que està planificant l’EMT. Esta xifra suposa un augment del passatge del 8,47 per cent més que el mateix període de l’any anterior.

El disseny de la primera fase de la nova xarxa de l’EMT es basa en els principis d’eficiència, rapidesa i major cobertura. Per a això s’han augmentat les connexions entre línies, la qual cosa facilita uns desplaçaments més ràpids i evita voltes innecessàries i duplicitats de línies. Les millores en 14 línies, amb canvis menors i nous dissenys de recorreguts, van entrar en vigor el passat 26 de juliol, i en tan sols dos mesos l’increment del nombre de desplaçaments pareix confirmar l’encert dels canvis, segons la valoració de la Delegació de Mobilitat Sostenible.

Al marge de la nova línia 99, que en estos dos mesos ja ha transportat més de 326.000 persones i que actualment és usada per prop de 10.000 viatgers diaris, en les línies preexistents destaca l’important avanç que està tenint la línia 73, el nombre d’usuaris i usuàries de la qual ha augmentat un 93,9 % (passa de 104.169 a 201.988 passatgers), en el seu recorregut optimitzat, que connecta Sant Isidre, Tres Forques i Nou Moles amb el centre d’especialitats de Joan Llorenç i el Mercat Central, que a més ha millorat la seua freqüència de pas de 16 a 8 minuts.

La línia 11 també ha vist incrementat el seu passatge en 33.607 persones, un 10,36 % més respecte a l’any anterior, després de la reordenació de les parades, i amb això s’estalvien cinc minuts en els desplaçaments entre el barri d’Orriols i el centre de la ciutat sense perdre cap connexió anterior i ampliant l’àrea de cobertura als carrers de l’Argenter Suárez i Almassora. Des de l’empresa municipal se subratlla “la gran acceptació de la modificació de la línia 11, llargament demanada al barri d’Orriols, que es fa evident en l’increment de 250 persones més que fa un any en els dies laborables provinents d’este barri (de 1.629 a 1.874)”. De la mateixa manera, destaca també l’increment de l’ús de la nova parada a l’avinguda d’Almassora en connexió amb el centre d’especialitats de Pintor Vilar, que és utilitzada diàriament en direcció a Patraix per més persones que en la seua ubicació anterior (986 a 1.036 de mitjana), mentre que el nombre d’usuaris de la parada de tornada a Orriols des del centre d’especialitats s’ha mantingut estable (410 a 405). Després dels canvis, la línia 11 transporta més de 1.000 usuaris nous al dia en un dia laborable.

D’altra banda, la línia 31, en millorar el seu recorregut per a connectar amb altres línies com la 99 o la 41 a l’estació del Cabanyal, ha tingut un important augment de passatge, pròxim al 20 %, i ha passat de 192.000 a 230.000 usuaris i usuàries en els últims dos mesos. En este nou itinerari, també han tingut una notable acceptació les noves parades de Beteró, que han vist incrementat el seu nombre d’usuaris en dies laborables en 120 persones respecte a la seua ubicació anterior.

Finalment, les noves combinacions i possibilitats de la xarxa han generat un transvasament d’usuaris i usuàries de desplaçaments que es feien per mitjà de les línies 8, 9 i 29 i cap a les línies 6, 11, 16, 28, 31, 70, 71, 79, 80 i 81, opcions totes més ràpides i eficients. En este sentit, per exemple, línies com la 71 han registrat importants increments d’usuaris, en este cas un creixement acumulat del 20,71 %, amb 2.900 nous viatgers, que en els primers dies del curs universitari van generar pics de major demanda que ja han sigut abordats per part de l’àrea d’operacions.

Des de l’equip de govern estem molt satisfets amb esta acollida, perquè avala els canvis introduïts en esta primera fase de la necessària millora de la xarxa d’EMT”, ha afirmat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. “Amb les millores no sols s’està perseguint l’optimització de l’ús dels recursos públics, eliminant duplicitats de línies, sinó que a més es respon a demandes històriques de barris que exigien itineraris més lògics i ràpids, i millors freqüències, i és una satisfacció veure que la resposta positiva dels usuaris de l’EMT és exactament la que es tenia prevista”, ha conclòs el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

museo prehistoria