caixa popular

La nova temporada dels Concerts dels dijous arranca amb música de cambra

El grup “La Dirindina” actuarà a les 12.00 hores al Saló de Cristall

La nova temporada dels Concerts dels dijous arranca amb música de cambra
06/09/2017 -

La música de cambra protagonitzarà l’inici de la nota temporada dels concerts dels dijous a l’Ajuntament, que comenzarà demà amb l’actuació del conjunt de cambra “La Dirindina”, un grup compost per joves professionals compromesos amb la recuperació i la reconstrucció historicista de fonts musicals antigues.

El conjunt de cambra aborda al seu repertori la música del renaixement, el barroc i el classicisme. Tot eixe treball s’elabora amb instruments originals o còpies adaptades a cada època i estil, així com amb la reflexió dels criteris interpretatius i el caràcter historicista de les peces a interpretar. Però sempre amb l’aspiració d’obtindre “una expressió musical fresca i audaç”, en paralules dels seus integrants.

El programa musical recorre els principals països europeus que guarden un major catàleg de música de cambra, com ara França, Itàlia, Alemanya i Espanya. Pel que fa a l’autoria de les obres del programa, s’han combinat els noms més coneguts amb altres més recents amb l’objectiu d’aportar major varietat. Així, el concert compta amb peçes d’Antonio Vivaldi, Francisco Corselli, Johann Joseph Vilsmayr, François Couperin, Heinrich Ignaz Biber i Luigi Boccherini.

El conjunt de “La Dirindina” va ser fundat per la violinista Lidia Patricia García a 2014 com a confluència de les seues etapes de residència a Barcelona, València i Toulouse. El nom del grup s’ha adoptat de la comèdia del mateix nom de Domenico Scarlatti escrita a 1715, que es creu que va ser interpretada com a intermezzo de l’òpera seria “Ambleto” i els temes dels quals siguen vigents en l’actualitat.

Els membres d’este grup són joves professionals formats a centres europeus de reconegut prestigi al panorama historicista i que han consolidat la seua carrera professional a escenaris nacionals i internacionals. El conjunt “La Dirindina” està compost per Lidia Patricia García, al violí barroc; Ana Polo, a la flauta travessera barroca; i Marc Alomar, al violoncel.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 15 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris