25n
25N
25N

La nova etapa dels pressupostos participatius 2017

La nova etapa dels pressupostos participatius 2017
15/10/2016 -

El regidor de Participació, Jordi Peris, ha recalcat que en esta edició les bases s’han treballat “des del principi i braç a braç amb diverses organitzacions socials de la ciutat per tal de consensuar-lo i fer el procés més accessible i senzill”. El procés participatiu arranca el próxim dijous, 20 d’octubre. Perquè una proposta individual puga tirar endavant haurà de comptar amb el suport de 30 persones.

“Amb l’aprovació, hui es posa en marxa ja el procés participatiu perquè la ciutadania puga decidir la destinació d’una part important del capítol d’inversions dels pressupostos municipals de 2017. Este procés consultiu pretén aproximar, des de la coresponsabilitat, la ciutadania cap a la gestió pública i, a més, constituir un diàleg consensuat en la presa de decisions respecte al seu entorn més directe”.

Enguany, com a novetat, en lloc de cinc fases el procés es redueix a tres, i abans de començar la presentació i discussió de les propostes cada districte ja sabrà amb quin pressupost compta.

La primera fase comença el 20 d’octubre i s’allargarà fins al 30 de novembre. En esta fase es constituiran els grups de treball en cadascun dels 19 districtes de la ciutat, que seran els que proposaran, debatran i consensuaran les inversions que volen per als seus barris. “A estos grups estan convidats tant les organitzacions socials com totes les persones que a títol individual vulguen sumar-se. D’estes reunions ha d’eixir un màxim de 7 propostes per districte”.

A partir del consens, les propostes es pujaran a la plataforma web, “que enguany també hem reformat perquè siga més accessible i amable”. Perquè una proposta individual puga ser vàlida haurà de comptar amb el suport de 30 persones més, “per tal d’afavorir l’interés col·lectiu de cada iniciativa, ja que la participació ha de suposar necessàriament compromís i implicació”.

La segona fase arrancarà l’1 de desembre i conclourà el 23 de gener. Serà el torn dels tècnics municipals de cada servici afectat que haurà d’avaluar la viabilitat tècnica i econòmica de les diferents propostes.

I l’última fase serà ja la de les votacions de les propostes obertes a tota la ciutadania. Serà del 24 de gener al 13 de febrer de 2017. Les votacions seran en línia, “però en tots els punts de votació, tant en les juntes municipals com en les seus de les organitzacions participants en els grups de treball, hi haurà una persona per a donar suport presencial al ciutadà o ciutadana que tinga dificultats amb les noves tecnologies”. Es podrà votar fins a 5 propostes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

museo prehistoria
museo prehistoria