25n
25N
25N

La muralla islàmica de València s’integrarà en un jardí obert i visitable

La muralla islàmica de València s’integrarà en un jardí obert i visitable
10/03/2021 -

L’Ajuntament ha iniciat hui les obres de la rehabilitació d’un tram de la muralla islàmica de València, situada en la plaça de l’Àngel del barri de Carme. S’integrarà en un jardí obert i serà visitable en tres altures, i la ciutadania podrà recórrer-lo per damunt. Ho ha anunciat hui la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, després de visitar l’espai on han començat els treballs.

La intervenció que s’està realitzant preveu excavar 2,35 metres de profunditat, de forma que la muralla augmentarà la seua altura visible dels 8 metres actuals fins als més de 10 metres. A més, es preveu actuar sobre els 24 metres de llargada que té la muralla islàmica. Açò permetrà la recuperació de l’escala real que originàriament tenia tot aquest entorn.

Durant els 15 mesos que estan previstos que dure la rehabilitació integral de l’espai aniran sorgint restes arqueològiques que s’aniran integrant en el projecte. Així, sorgiran restes de la Posada de l’Àngel i del seu pati interior, de la que queden evidències de tres arcs sobre el parament de la muralla. Es tracta d’una Posada d’origen medieval que havia aconseguit persistir fins a l’última riuada que va afectar la ciutat.

També està previst que apareguen restes de l’antic cementeri adossat a la desapareguda Església de la Santa Creu. Igualment, haurien d’aparéixer restes del clavegueram de la ciutat de l’època, que donà lloc a la séquia coneguda com a “Vall cobert”.

A més, en realitzar l’excavació, apareixeran tant la fosa, com l’avantmuralla de la fortificació àrab. Aquests dos elements, juntament amb la lliça (una zona de pas) seran integrats en l’àmbit d’actuació d’aquesta intervenció de posada en valor de la muralla islàmica del segle XI que va tindre València.

Tal com ha explicat la regidora Glòria Tello, la muralla serà visitable a tres altures. Des d’una balconada en el pis superior del futur centre d’interpretació de la muralla, des d’on es contemplarà des de les altures tot el conjunt. També a nivell del carrer al llarg de tota una passarel·la que perimetrarà el recinte i a través de la qual es col·locaran diferents panells informatius. I, finalment, baix terra, en la fosa que hi havia extra mur.

“Estem molt il·lusionats d’haver posat en marxa el projecte patrimonial més important de les últimes dècades a la ciutat de València. És encoratjador posar, per fi, en valor el passat fortificat de la nostra ciutat i no sols netejar i consolidar les restes de la muralla i de la torrassa, sinó que construir un jardí visitable que integrarà tot el conjunt”, ha valorat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + quatre =

museo prehistoria