La mostra ‘Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps’ visibilitza l'obra de les autores valencianes de tots els temps

La Diputació reivindica el paper de les escriptores valencianes en una exposició que les visibilitza

Guardar

inauguracion-exp-nosaltres-les-escriptores-valencianes-en-diputacion-foto_abulaila-1
inauguracion-exp-nosaltres-les-escriptores-valencianes-en-diputacion-foto_abulaila-1

La Diputació de València ha inaugurat l'exposició ‘Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps’, una mostra que s'emmarca en el conjunt d'activitats que la institució provincial ha organitzat amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. “Amb aquesta iniciativa es pretén posar en valor la creativitat de les dones dins de la Igualtat”, ha assenyalat la diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García.

Es tracta d'una exposició formada per 12 panells, un per cada mes de l'any, en la qual es realitza un viatge temporal i a través del territori per la història de la literatura valenciana escrita per dones; 120 autores de diferents gèneres i estils, totes amb un denominador comú, ser del gènere femení. “D'aquesta manera volem contribuir al fet que es conega la seua obra i es revise una tradició literària que les invisibilitza”, ha assegurat Isabel García.

Cada cartell està encapçalat pel dibuix d'una autora destacada, seguit del recorregut per diferents autores valencianes, en una mostra variada de gèneres literaris, llengües i èpoques, des de sor Isabel de Villena en el segle XV a les més joves del XX, com Carmen Amoraga, Isabel-Clara Simó i Mercé Rodoreda. Així mateix, en acabar el recorregut pels dotze mesos de l'any, s'inclou un catàleg alfabètic d'autores. L'exposició també pretén ajudar a introduir la visió de gènere en els plans de foment de la lectura de les biblioteques, ajuntaments, centres docents i universitaris.

La programació de l'agenda d'actes preparada per la institució provincial continua el 7 de març amb xarrades sobre violència de gènere per a alumnes del Col·legi Félix Olmos de Favara; el 8 de març amb l'espectacle-conferència ‘Clownferencia Dona, Vida i Riure’, en l’Espai Cultural de l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells; i culmina el divendres 10 amb la conferència de l'escriptora algeriana Wassyla Tamzali sota el títol ‘El burka com a excusa, no és religió, és política’.

D'aquesta manera, la Diputació de València mostra el seu compromís amb la Igualtat de gènere entre dones i homes, una de les línies estratègiques del nou equip de Govern de la institució provincial, que porta treballant des de l'inici de la legislatura en la promoció d'accions que afavorisquen l'equitat. Entre les seues pròximes accions, destaquen l'aprovació aquest mes de març del Pla d'Igualtat, així com la realització de cursos dirigits a personal tècnic i polític en aquesta matèria.

Destacats