25n
Orgull
Orgull

La meitat dels municipis valencians milloren la il·luminació i la conducció de l'aigua amb les ajudes del PPOS 2016

Els ajuntaments de 123 municipis han invertit més de sis milions d’euros en millores en la xarxa de proveïment d’aigua potable, la rehabilitació de col·lectors, l’ampliació de xarxes de reg, la renovació de l’enllumenat públic, les millores d’eficiència energètica en els edificis públics així com l’estalvi energètic

La meitat dels municipis valencians milloren la il·luminació i la conducció de l'aigua amb les ajudes del PPOS 2016
24/01/2017 -

Un total de 123 municipis valencians, quasi la meitat de la totalitat que componen la província, han invertit part de les ajudes procedents del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) del 2016 en actuacions de millora de la il·luminació, les instal·lacions elèctriques i la conducció de l’aigua.

En total, els municipis han destinat 6.125.335 euros procedents del pla de la Diputació a obres en les xarxes de proveïment d’aigua potable, la rehabilitació de col·lectors, l’ampliació de xarxes de reg, la renovació de l’enllumenat públic, les millores d’eficiència energètica en els edificis públics així com en la cerca de l’estalvi energètic.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha destacat que “la nova fórmula de repartiment de les ajudes porta el PPOS a tots els ajuntaments amb independència del seu color polític” i ha assenyalat que “des de l’equip de govern estem molt orgullosos de veure com els alcaldes i regidors estan decidint autònomament com gestionar els diners que reben per part de la Diputació ja que són els que millor coneixen les prioritats del municipi”.

Per la seua banda, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha remarcat que “des de la Diputació creiem que els municipis són prou autònoms per a saber quines necessitats tenen els seus ciutadans i, com es pot observar en les inversions del PPOS, els ajuntaments han invertit les ajudes de la Diputació a millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans”.

Tant Maria Josep Amigó com Emili Altur han coincidit a assenyalar que “els alcaldes i les alcaldesses han deixat de costat les grans inversions i s’han centrat a realitzar petites obres que contribueixen al fet que, tant la ciutadania com l’economia del municipi estiga millor” com han pogut comprovar en les seues visites als municipis valencians.

El PPOS ha repartit enguany 34 milions d’euros, el doble que en 2015, entre 261 municipis, 26 mancomunitats i tres entitats menors, la qual cosa suposa pràcticament la totalitat de la província. “Tots els municipis han rebut una assignació major a la d’anys anteriors, en un pla que simplifica els tràmits burocràtics i incorpora criteris perquè la fórmula de repartiment siga més justa i transparent”, comenta Altur.

 

Inversions per a la millora de la conducció d’aigua

Municipis com Ador, Alfarrasí, Alpuente, Benagéber, Beneixida, Calles, Canals, Castielfabib, Chulilla, Fontanars dels Alforins, Fortaleny, Fuenterrobles, Loriguilla, Palomar, Pedralba, Petrés, Puebla de San Miguel, Quartell, Quesa, Salem, Segart, Sumacàrcer, Terrateig, Turís, Villar del Arzobispo i Villagordo de Cabriel han destinat part de les ajudes assignades pel PPOS a actuacions de millora i reposició de la xarxa d’aigua potable.

Per la seua banda, Manises, Massamagrell, Montroi, Palmera, el Perelló, San Antonio de Benagéber, l’Enova, el Mareny de Barraquetes, Montroi, Sedaví, Siete Aguas i la Mancomunitat  de la Vall d’Albaida han reformat el sistema de clavegueram, mentre que en els municipis de Benavites, Beniatjar, Jalance, Llosa de Ranes, Massamagrell, Millares, Simat de la Valldigna, Picanya, Vilamarxant i Xàtiva han aprofitat l’ajuda per a fer obres de sanejament en carrers, habitatges i edificis municipals. La rehabilitació i instal·lació de col·lectors en els carrers d’Albalat dels Sorells, Alboraia, Bolbaite, Catadau, Carcaixent, Llombai i Oliva també s’ha fet amb ajuda del PPOS.

Les inversions del Pla Provincial s’han destinat a la connexió de xarxes de reg i la seua automatització a Alboraia, Benifaió, Bolbaite, Carrícola, Chelva, Domeño i Vallés, així com a la intervenció en els pluvials de Bocairent, Chelva, Lloc Nou de la Corona, Marines, Miramar, Moixent, Ròtova i Villagordo de Cabriel. També s’han dut a terme actuacions per a millorar la conducció d’aigua des dels dipòsits, com a Alboraiche, Benissoda, Chella, Fuenterrobles i Oliva.

Els municipis valencians han invertit part de les ajudes del PPOS en altres obres relacionades amb la conducció d’aigua. Caudete de las Fuentes ha aprofitat l’ajuda de la Diputació per a la construcció de sondeig i aforament per a captació d’aigües subterrànies; Jarafuel i Senyera han renovat les infraestructures hídriques; i Meliana ha dut a terme obres de recollida i impuls d’aigües residuals per a la millora mediambiental de la zona aquest.

Per la seua banda, Titaguas ha renovat les claus de pas del municipi; Sempere ha impulsat la quarta fase del camí del Llavador; i Xeraco ha adquirit una màquina d’aigua d’alta pressió. A més, Riola ha realitzat el desviament de la sèquia Canal – Passeig del Riu 2; Polinyà del Xúquer ha modernitzat el sistema de lectura de comptadors d’aigua potable i la Mancomunitat del Marquesat ha col·locat el comptador en el dipòsit Les Penyes i ha renovat el cablejat en la bomba del pou.

 

Millora de l’eficiència energètica

D’altra banda, municipis com Anna, Aras de los Olmos i Calles han decidit invertir en la millora de l’eficiència energètica en l’enllumenat públic i en edificis municipals, mentre que Alzira, Atzeneta d’Albaida, Benissuera, Bufalí, Cotes, Fontanars dels Alforins, Gàtova, Gavarda, el Mareny de Barraquetes, el Palomar, Petrés i Quartell han optat per adequar les instal·lacions elèctriques tant de l’enllumenat com dels edificis públics. En aquest sentit, Alcublas ha destinat l’ajuda del PPOS a la instal·lació de fanals solars; Godelleta, la Granja de la Costera i Xeraco han adquirit lluminàries led i Benavites a la minoració de potència d’enllumenat públic i la millora de la climatització de l’ajuntament. En el cas de Polinyà de Xúquer, ha destinat l’ajuda a instal·lar un generador elèctric en l’edifici de l’ajuntament.

 

Ajudes destinades a la renovació de l’enllumenat públic

La substitució i renovació de l’enllumenat públic, així com la instal·lació de fanals, ha sigut una actuació duta a terme en múltiples municipis, com són Alcàsser, Almàssera, l’Alqueria de la Comtessa, Beniarjó, Benimuslem, Beniparrell, Bonrepòs i Mirambell, Bufalí, Buñol, Castellonet de la Conquesta, Caudete de las Fuentes, Dosaguas, Emperador, Favara, Fontanars dels Alforins, Gavarda, Gilet, la Granja de la Costera, Guadasséquies, Llaurí, Olocau, Pinet, Rafelcofer, Real de Gandia, Riba–roja de Túria, Rotglà i Corbera, Sant Joanet, Tavernes Blanques, Titaguas, Torrella, Torres-Torres, Vallanca, Vallés i Xirivella.

A més, Bocairent ha destinat part de l’ajuda del PPOS 2016 a la protecció de diferencials per a quadres d’enllumenat públic i municipis com Castielfabib, Cotes i Rugat, han invertit en la renovació del cablejat elèctric. Per la seua banda, Chelva ha instal·lat un quadre general d’enllumenat públic del llogaret de Villar de Tejas i Museros ha instal·lat elements de control d’il·luminació i so en l’escenari de la Casa de la Cultura. Finalment, Vilallonga ha instal·lat torres d’il·luminació en el camp de futbol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + disset =