25n
25N
25N

La matinada d'este diumenge, no t'oblides de canviar l'hora

Les Corts Valencianes s’han unit a Balears per a demanar que es mantinga sempre l’horari d’estiu

La matinada d'este diumenge, no t'oblides de canviar l'hora
28/10/2016 -

En la matinada del pròxim diumenge, 30 d’octubre, no t’oblides de canviar l’hora. L’horari d’hivern ja ha arribat i, per tant, els rellotges s’endarreriran una hora. D’aquesta manera, a les 3.00 hores, tornaran a ser les 2.00 hores, una hora menys a Canàries.

Aquest canvi horari, que obeeix a una directiva europea, té com a objectiu principal l’estalvi energètic, en aprofitar millor les hores de llum solar.

No obstant això, aquesta mesura també té detractors. En aquest sentit, el Parlament Balear va presentar una proposta per a mantenir sempre l’horari d’estiu, ja que consideren que proporcionaria una sèrie de beneficis, com ‘gaudir de major claredat en acabar les nostres obligacions, promoure activitats a l’aire lliure i un impacte econòmic, mitjançant l’augment de vendes del xicotet i mig comerç, en gastar menys diners en consum energètic’.

A aquesta iniciativa, també s’han unit les Corts Valencianes, ja que asseguren que ‘en el territori valencià, mantenir l’horari d’estiu tindria beneficis socials i econòmics. La nostra ubicació geogràfica ho reclama per a aprofitar més les hores de sol, a les vesprades, durant els dies d’hivern’.

Finalment, han volgut afegir que ‘des de les Corts Valencianes instem al Govern de l’Estat al fet que òbriga un debat social, i pren les mesures necessàries tenint el compte els criteris exposats’.

No obstant això, mentre s’arribe a un acord, nosaltres seguirem canviant el nostre horari dues vegades a l’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 7 =