caixa popular

La Marina de València obri la inscripció a tallers sobre memòria col·lectiva i identitat en l'espai públic

Es tracta d’una nova fase del procés participatiu “Veus de la Marina”, que el seu objectiu és donar noms als espais públics, generar itineraris i millorar els accessos

La Marina de València obri la inscripció a tallers sobre memòria col·lectiva i identitat en l'espai públic
19/05/2017 -

El Consorci València 2007, amb la col·laboració de Crearqció, col·lectiu valencià d’arquitectes, contínua amb el procés participatiu “Veus de la Marina” per a donar noms als espais públics del front marítim (esplanades, molls, carrers, antigues bases, etc.).

 

Primera fase: estudi tècnic, entrevistes i qüestionaris

Des d’abril, l’equip tècnic estudia quins espais manquen de nom, quins altres són susceptibles de ser nomenats de nou i quins necessiten solament potenciar la seua identitat existent. Per a complementar i enriquir les impressions tècniques, s’ha iniciat un procés gradual d’obertura del projecte a la ciutadania i s’ha cridat a la participació de veïns, visitants, treballadors i empresaris de la mateixa Marina. “Este treball de lectura analítica de l’espai s’acompanya per totes les Veus que estan formant part del procés i que ens aporten, una a una, capes de vivències, coneixements i experiències que enriqueixen els ulls amb els quals mirem i els cossos amb els quals recorrem de nou La Marina” afirmen des de Crearqció.

En la primera fase del projecte, des de Crearqció han mantingut entrevistes amb agents dels Poblats Marítims que els han explicat els seus relats relacionats amb l’espai i els han donat “claus per a treballar amb toponímies i identitats que aconseguisquen arrelar-se millor al lloc i incloure a les seues veïnes i veïns més propers.”

Per a aconseguir una senyalització més eficient, l’equip tècnic també està treballant amb les empresàries i empresaris de la Marina, que transmeten les experiències de l’ús quotidià. D’esta forma, la nova senyalització naixerà tenint en compte la seua visió i, per tant, s’ajustarà millor a les necessitats existents.

A més, s’ha recaptat informació procedent d’un qüestionari que ha estat allotjat durant un mes en la web de la Marina, on qualsevol ciutadà ha pogut expressar les seues percepcions sobre l’espai de la Marina.

 

Segona fase: tallers col·lectius

Ara comença una segona fase que requereix un major grau d’implicació per part els participants, als qui se’ls convida a formar part de dos tallers col·lectius de treball amb dues línies temàtiques: la memòria col·lectiva i la identitat en l’espai públic. Com explica el director estratègic del Consorci València 2007, Ramon Marrades: “L’objectiu principal de la Marina de València és convertir-se en un espai públic ple de vida, d’usos i connectat a la ciutat. Com a part d’este procés, donarem nom als seus espais de manera participativa, vinculant-los a la memòria i a la identitat dels poblats marítims”

Durant les dues últimes setmanes de maig, s’organitzaran dues sessions temàtiques en cadascun dels dos tallers, en els quals coordinadores i assistents treballaran de forma col·lectiva per a proposar, escollir i materialitzar accions en l’espai públic de la Marina. El taller “Identitat en l’espai públic” es desenvoluparà els dimecres 24 i 31 de maig, de 19.00 h a 20.30 h. El taller “Memòria col·lectiva” tindrà lloc els dijous 25 de maig i 1 de juny de 19.00 h a 20.30 h.

Els tallers es realitzaran en La Marina de València, en les oficines del Consorci València 2007, i estan oberts a qualsevol persona que pot inscriure’s a través d’un formulari allotjat en la web www.lamarinadevalencia.com. Hi haurà 20 places per a cada línia temàtica de treball i els participants se seleccionaren per ordre d’inscripció. En cas d’omplir les sessions, s’obrirà una llista d’espera.

Les accions dissenyades en els tallers veuran la llum en l’espai de la Marina el 10 de juny. Davant qualsevol dubte o suggeriment, les persones interessades poden escriure al correu electrònic veusdelamarina@marinadevalencia.com

L’apropiació ciutadana de la Marina de València és un dels principals objectius estratègics del Consorci València 2007, la seua entitat gestora; dotar-la de contingut, d’usos, que es convertisca en un lloc recognoscible i atractiu per a les persones i que ho senten propi. En aquest context, naix el procés “Veus de la Marina”, perquè és fonamental també que els ciutadans i ciutadanes identifiquen els noms de cadascun dels espais de la Marina, i accedisquen i es moguen per les seues instal·lacions còmodament i fàcilment.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC