25n
25N
25N

La Mare Josefa Campos, Fundadora de les Operàries Catequistas, filla predilecta d'Alaquàs

El Ple de la Corporació Municipal d’Alaquàs reconeix la labor social i educativa de la religiosa a proposta de l’associació d’antigues alumnes del col·legi que porta el seu nom

La Mare Josefa Campos, Fundadora de les Operàries Catequistas, filla predilecta d'Alaquàs
02/12/2016 -

L’Ajuntament d’Alaquàs ha declarat oficialment Filla Predilecta del municipi a títol pòstum a la Mare Josefa Campos (1872-1950), natural d’esta localitat valenciana, fundadora de la congregació de les religioses Operàries Catequistes i actualment en procés de canonització. El nomenament va ser aprovat el passat 24 de novembre pel Ple de la Corporació Municipal amb els vots a favor de PSOE, PP, Compromís i C’s, els vots en contra de CET i l’abstenció d’EU.

La sol·licitud va sorgir per part d’un grup d’antigues alumnes del Col·legi Mare Josefa Campos d’Alaquàs, els qui, després d’una trobada i motivades pel lema ´Torna a les teues arrels’, van promoure que fóra reconeguda com a Filla Predilecta del poble que la va veure nàixer i per açò, el passat 29 de setembre, en el ple municipal, una antiga alumna del col·legi Mare Josefa Campos va exposar ja les raons de la sol·licitud.

El nomenament serà lliurat a la congregació en el mes d’abril del pròxim any 2017, motiu pel qual l’Ajuntament i l’Institut d’Operàries Catequistas celebraran diversos actes.

 

Vida de la Mare Josefa Campos

Josefa Inés Campos Talamantes, coneguda posteriorment com la Mare Josefa Campos, nascuda el 21 de gener de 1872 a Alaquàs, va iniciar la seua missió com seglar impartint catequesi en les parròquies de la localitat i va promoure la construcció d’un internat a Alaquàs per a la cura de xiques joves amb problemes familiars. Va fundar la congregació de les Operàries Catequistes en 1914, sent aprovada com a congregació en 1925.

En l’actualitat, en la diòcesi de València una trentena de religioses formen part de la congregació en tres comunitats, a Alaquàs, on està la Casa Mare en la capella de la qual va rebre sepultura la fundadora, Gandia i Picassent. Igualment, estan presents a Madrid i també tenen cases en països com Colòmbia, Perú i Nicaragua amb més de mig centenar de religioses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 12 =