25n
25N
25N

La màgia del llac d'Anna

Des del Mesolític duem gaudint de l’Albufera d’Anna, un lloc ple de vida

La màgia del llac d'Anna
27/04/2017 -

La Comunitat Valenciana té racons plens de màgia. Màgia que no es pot comprar ni produir, sinó que ve donada per les muntanyes, els arbres, l’aigua, la fauna; en definitiva, la naturalesa. Màgia que estava molt abans que nosaltres i, no obstant això, de nosaltres depén bona part de la seua continuïtat.

València Extra et presenta hui un d’aquests llocs màgics. Es tracta de l’Albufera d’Anna, a la comarca del Canal de Navarrés, en València. Aquest llac va necessitar bona ajuda respecte a neteja per traure tota la seua esplendor a relluïr i és que, fins principis del segle XX, era un pantà fanganòs difícil de visitar. És dificil imaginar el seu passat, atés que hui en dia és una visita obligatòria per a més de 70.000 persones cada any.

Les aigües del llac d’Anna donen vida a les terres pròximes a elles ja des d’època musulmana, gràcies a un embals que va construir el poble Almohade; i si aquest remans de pau poguera parlar, ens confessaria que duem gaudint d’ell des de temps mesolítics, tal com revelen els jaciments trobats a aquest. Com veus, és un lloc que a ningú ha passat desapercebut, fins i tot al llarg del temps.

anna-lago

Ànecs, oques i agrons, així com carpes i barbs, també disfruten d’aquesta albufera. Les aigües, d’on broten grans i múltiples manantials, contribueixen a aquesta biodiversitat. Un d’aquests manantials es manifesta en la impressionant cascada d’aigua de naixement. El llac està rodejat per una rica vegetació, arbres com el pi o el salze, que proporcionen una acollidora ombra en el passeig. Però si vols admirar la vida d’aquesta albufera ben d’aprop, la opció més recomanable és el passeig en barca, disponible des de Pasqua i fins mitjans d’octubre.

Recordem, una vegada més, la importància de respectar tant aquest com qualsevol altre entorn. Nosaltres sóm només una xicoteta part de tota aquesta naturalesa que ens envolta, però lamentablement podem causar moltes més dolències a l’entorn que altre ésser viu. Per tant, si volem seguir gaudint de tota la màgia que només la naturalesa pot oferir, no la fem desaparéixer.

Disfrutem d’ella, i del llac d’Anna, amb responsabilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell