caixa popular

La lluita dels veïns de la Creu Coberta per un barri digne

Elías Sánchez, president de l’associació de veïns demana a l’ajuntament control per a portar una vida normal, sense incidents

La lluita dels veïns de la Creu Coberta per un barri digne
05/06/2017 -

‘Associació de veïns Sant Bulevard Sud-Vicent Màrtir, a València, estan cansats de la passivitat amb la qual l’ajuntament tracta les propostes que se’ls envien per tots els incidents que es produeixen dia després dia i la falta de presència policial. El veïnal del barri de la Creu Coberta cerca solucions per a poder viure sense estar pendent de què passarà cada dia i reclamen els seus drets per un barri digne. Han passat per diverses disputes amb l’ajuntament i després de comprovar la falta de compromís han decidit, sota la manta del sarcasme, fer la seua pròpia “nau del misteri” simulant a la d’Iker Jiménez.

Han eixit als carrers de València per a denunciar, mitjançant tríptics la seua situació. Aquesta és una informació totalment sarcàstica en la qual “venen” el barri com el “nou parc temàtic de València” on els turistes poden trobar tot tipus d’activitats vandàliques. “Amics, hui esteu de sort: veniu al nostre barri i embruteu-ho tot, emborratxeu-vos, trenqueu el mobiliari urbà, provoqueu baralles, crideu i molesteu tot el que vulgueu i molt més”, així es llig el revers del tríptic.

El President de l’associació, Elias Sánchez, demana a l’ajuntament “control en l’escàndol dels caps de setmana, en les ruïnes de la fàbrica i el vandalisme”, a més denuncia la situació del seu barri qualificant-ho com “un dels més abandonats de tota la ciutat”. De res els serveix als veïns les manifestacions i les trucades a la policia, ja que “solament apareixen quan ens cabregem, amb un retard de dues hores i procedeixen a fer una marrada, però no prenen el control”, afig.

En aquesta campanya pretenen denunciar cinc dels problemes més presents en el barri. En el “parc temàtic” el veïnat ofereix diferents espectacles, activitats i atraccions en els quals podràs divertir-te sense regles ni normes, podràs fer el que vulgues sense adonar-se ningú.

La seua primera aposta són els “Espectacles de lluita professional”, és igual si és al matí o a la nit, els veïns del barri poden entretenir-se amb tan sols eixir a la balconada i presenciar els combats com al Rocky Balboa, denuncien. Elías Sánchez comenta que fa una setmana van presenciar una baralla on van colpejar durament a un xic en el cap.

Per als amants del risc ofereixen “El parc d’atraccions propi, Només per als més valents!!” on poder escalar la fàbrica abandonada de cervesa Túria i fer fogates des del seu sostre, o preferiblement activar la “manera incendie” quan la ruïna comença a cremar estant situada a escassos metres d’una gasolinera. Amb aquest tema tenen un problema molt gran i és que qualificada de ruïna la fàbrica, l’ajuntament va iniciar, l’any passat, una fase d’enderrocament, la qual no han acabat. El pitjor ha passat aquest cap de setmana anterior quan un jove de 17 anys ha hagut de ser ingressat en La Fe per un traumatisme cranioencefàlic en caure del quart pis de la fàbrica, un sisé oficial, “els veïns del barri portem enviant vídeos i avisant a la policia de les escalades que solen fer els joves per a evitar que passen aquestes coses”, explica.

Un altre dels motius per les quals els veïns han eixit a manifestar-se és la discoteca i les seues conseqüències. Es llig en el tríptic “Si la teua afició és posar-te d’alcohol podràs viure la nit de gom a gom!!”. Sánchez al·ludeix a la falta d’hores de somni per a poder rendir bé en el treball o poder portar una vida normal per a les persones majors, ja que de dijous a diumenge durant tot l’any no pot descansar. Els joves que arriben a la discoteca estan acostumats a molestar els veïns armant escàndol, enredant-se en baralles o utilitzant els cotxes com a “condícies al natural”, denúncia Elías.

Finalment, els veïns del Barri de la Creu Coberta compten amb un parc fantasma. Fa dos anys es van fer unes votacions populars sobre temes del barri i el veïnat va guanyar dos projectes. “Un d’ells es va fer amb prou faenes i en males condicions”, comenta el president. El segon és el parc fantasma, un projecte aprovat per votació popular i bestiar fa més d’un any i mig, quan l’ajuntament ho va donar per vàlid al cap de sis mesos va retirar el permís.

Farts dels espectacles i la mala gestió de l’ajuntament, els veïns del barri de la Creu Coberta ja no saben que més accions fer. L’any passat van crear un video d’imitació al conegut complex Marina D’or i fa escassos dies van repartir tríptics per tota la ciutat de València “venent” el “nou parc temàtic”. Solament demanen que el consistori els ajude a ser un barri digne i així poder descasar com en qualsevol altra part de la ciutat.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris