caixa popular

La Llei de l'Embut

Aquestes últimes setmanes assistim a un carrusel d’informacions en premsa que desgranen el presumpte finançament irregular del PSPV i el soci majoritari de la Coalició Compromís entre 2007 i 2011.

Fins a quatre jutjats investiguen una presumpta trama de corrupció a través de la qual els socialistes valencians i els seus socis del Botànic, van finançar irregularment la campanya electoral de les Eleccions Autonòmiques i Municipals de 2007. Les informacions apunten al fet que ambdues formacions, Bloc i PSPV, presumptament van falsificar factures i conceptes que eren pagats per terceres empreses, en el seu major parteix constructores.

Unes implicacions que van allà de l’àmbit autonòmic, des del mateix President de les Corts Valencianes, Enric Morera fins a l’últim president del govern socialista, José Luis Rodríguez Zapatero.

Davant aquests greus fets Quines reaccions immediates hem trobat? El silenci. Quants dirigents han assumit algun tipus de responsabilitat política? Zero patatero.

Socialistes i Compromís porten tres llargues setmanes escorrent l’embalum, llançant pilotes fora, tirant dels tòpics i abusant dels testimoniatges del tipus “jo no estava allí” o “són coses del passat”.

Que curiós, quan la ciutadania els reclama explicacions ells “ni saben ni contesten”. Aquells que antany reclamaven sang i mort per als seus adversaris polítics amb prou faenes un titular de premsa, ara reclamen assossec i prudència davant la constatació de les seues vergonyes.

Socialistes i Compromís apliquen davant la corrupció la seua particular Llei de l’Embut. Una llei que el Diccionari de la Real Acadèmia de la Llengua defineix textualment com: “llei que s’empra amb desigualtat, aplicant-la estrictament a uns i àmpliament a uns altres”.

Mentre la justícia investiga presumptes delictes electorals, prevaricació, falsedat documental continuada i malversació de cabals públics, ningú reclama responsabilitats als seus companys i companyes, ni són apartats cautelarment de les seues funcions, tampoc els socis reclamen que les persones que apareixen en els documents siguen reprovades públicament.

On queda ara la coherència del Bloc i el PSPV? Aquells que ordiren un pacte d’interessos per a governar la Generalitat, la Diputació de València i múltiples ajuntaments han mostrat la seua vertadera cara. En públic llançaven soflames de transparència, honradesa i bon Govern, mentre els tribunals investigaven la seua presumpta trama de finançament irregular.

Coherència, tornant a citar a la RAE: “actitud lògica i conseqüent amb els principis que es professen”. Què va ser de les samarretes, de les declaracions de la vicepresidenta Mónica Oltra afirmant que “no es pot bandejar la corrupció si els corruptes romanen en el Govern”?. Si es demostra el finançament irregular Assumiran responsabilitats polítiques? Retornaran la subvenció rebuda?

Les forces del Pacte del Botànic, apliquen sense rubor la seua doble vara de mesurar segons la qual ells mateixos i els seus socis es consenten absolutament tot mentre que el Partit Popular, ha de fer-se perdonar contínuament fins a la seua pròpia existència.

Des del Partit Popular hem defensat sempre la labor de la Justícia, dels professionals que investiguen les causes judicials i la presumpció d’innocència. Uns altres no poden dir el mateix. Oltra, Puig i Morera mai han respectat la presumpció d’innocència, ni la labor de la Justícia quan afectaven el Partit Popular.

Els valencians i valencianes seguim esperant que algú des del PSPV i Compromís demane perdó, almenys que algú es digne a donar explicacions. Però davant les gravíssimes irregulars denunciades la coherència es va esfumar i només s’atreveixen a seguir aplicant la seua Llei de l’Embut.

Mari Carmen Contelles Llopis
Portaveu del Grupo Popular de la Diputació de València.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + vint =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris