25n
Orgull
Orgull

La Llei d'Àrees Empresarials crearà la figura d'Enclavament Tecnològic i Municipi Industrial a la Comunitat

La Llei d'Àrees Empresarials crearà la figura d'Enclavament Tecnològic i Municipi Industrial a la Comunitat
11/08/2016 -

La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, (IVACE), Júlia Company, ha avançat que l’esborrany de la Llei d’Àrees Empresarials que està elaborant IVACE Parques Empresariales i la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, contempla la creació de la figura d’Enclavament Tecnològic, Municipi Industrial i Municipi Industrial Excel·lent.

Company ha explicat que en els polígons industrials de la Comunitat Valenciana classificats com a Nivell 3 es podran crear enclavaments tecnològics. En aquest sentit, ha subratllat la importància de comptar amb aquests enclavaments per al desenvolupament de la indústria i els sectors productius que permetran l’increment de la seua competitivitat i una optimització dels recursos de I+D+i.

“Els enclavaments tecnològics són zones vinculades a un o diversos parcs científic-tecnològics, o a xarxes tecnològiques organitzades que físicament es troben situats en diferent emplaçament, i estan destinats a concentrar empreses d’alt component tecnològic i/o d’alta intensitat innovadora, facilitant la fase competitiva de la implementació de tecnologia”, ha detallat.

A més, excepcionalment, es podran definir com a enclavaments tecnològics urbans zones delimitades dins de les poblacions amb seus universitàries. L’esborrany estableix també que tot Enclavament Tecnològic estarà en sintonia amb les polítiques europees de competitivitat i amb les prioritats que s’estableixen en l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent en Recerca i Innovació valenciana.

La directora general ha avançat que les empreses situades en aquests enclavaments, “tindran preferència en la concessió d’incentius econòmics i financers autonòmics en matèria d’empreniment i innovació tecnològica”.

Municipi Industrial i Municipi Industrial Excel·lent

Així mateix, tal com contempla l’esborrany de la Llei, el Consell podrà reconèixer com a Municipi Industrial a aquell en el qual tots els seus polígons, o almenys més de dos, siguen de Nivell 2.

De la mateixa manera, les localitats en les quals tots els seus polígons, o més de la meitat, siguen de Nivell 3 seran reconeguts i catalogats com a Municipi Industrial Excel·lent.

En aquestes dos situacions serà el propi municipi qui haurà de sol·licitar la declaració de Municipi Industrial o Municipi Industrial Excel·lent que serà remesa, juntament amb la documentació acreditativa, a la Conselleria amb competències en matèria d’Indústria o a l’IVACE i finalment serà el Consell qui acorde la declaració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 11 =