25n
25N
25N

Gascó: "La llei Celáa serà l'estocada final al castellà a la Comunitat Valenciana"

Gascó: "La llei Celáa serà l'estocada final al castellà a la Comunitat Valenciana"
08/11/2020 -

La portaveu d’Educació del PPCV, Beatriz Gascó, ha assenyalat que “la Llei Celáa serà l’estocada final al castellà a la Comunitat i accelerarà la seua expulsió de les aules valencianes”.

Beatriz Gascó ha mostrat la seua preocupació perquè el castellà deixe de ser llengua vehicular en el sistema educatiu amb l’esmena dels partits nacionalistes a la Llei Celáa. “Aquesta serà l’estocada final al castellà en la Comunitat Valenciana. Des del PPCV portem barallant jurídicament des de la passada legislatura contra el decret del xantatge lingüístic, contra l’oficina dels drets lingüístics dels nacionalistes o contra el decret que regula els usos de les llengües oficials en l’administració valenciana. Al final en tots ells els tribunals ens han donat la raó, i els jutges han dit clarament que es vulneren drets fonamentals dels valencians i que l’administració no pot arrabassar-li als pares el seu dret a triar la llengua en la qual volen educar als seus fills”.

Però ara, “tots els paràmetres jurídics i la base legal en els quals ens podíem basar per a defensar els nostres drets desapareixen amb la nova llei. No consentirem que els nacionalistes i Sánchez s’isquen amb la seua. El castellà és la llengua oficial d’aquest país. Continuarem barallant i anirem on faça falta perquè la llibertat, el castellà i el valencià continuen imperant i s’usen amb total llibertat per part d’aquells que el desitgen”.

Un atropellament a la llibertat i a la democràcia

Per part seua, el portaveu d’Educació del PP en el Congrés, Oscar Clavell, ha assenyalat que des de l’inici de la tramitació, aquesta llei està sent un atropellament a la democràcia i a la llibertat. I més concretament el que hem vist aquesta setmana sobre el tractament del castellà.

Clavell s’ha preguntat “si algú s’imagina que el govern d’una nació declare no oficial la llengua de l’Estat. Perquè està passant en el govern d’Espanya. El govern de PSOE i Podemos, secundat pels seus socis rupturistes, nacionalistes, independentistes i xenòfobs, ha aprovat que el castellà no siga llengua oficial en l’Estat i deixe de ser llengua vehicular en les comunitats on governen els nacionalistes”.

El diputat popular ha advertit que “no el consentirem i continuarem actuant com fins ara. El PP ha sigut l’únic partit, per molt que uns altres intenten apuntar-se tants, que ha arribat fins on ha hagut d’arribar per a frenar aquests atropellaments de l’esquerra a la Comunitat Valenciana”.

Finalment, Clavell ha assenyalat que “farem el mateix a nivell nacional. El president del PP Pablo Casado ja ha anunciat que el PP recorrerà al Tribunal Constitucional per a frenar aquest atropellament del govern d’Espanya”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + dos =