caixa popular

Oltra destaca la labor de les entitats en la 'desestigmatització' dels problemes salut mental

Oltra destaca la labor de les entitats en la 'desestigmatització' dels problemes salut mental
26/06/2018 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la labor que realitzen les entitats sense ànim de lucre “en la desestigmatització i normalització dels problemes i trastorns de salut mental”.

Oltra ha participat en la jornada de portes obertes sobre ‘Salut mental i moviment associatiu’ organitzada per l’associació Adiem en la seua seu d’Alacant, on ha assenyalat la importància d’oferir recursos a les persones amb trastorn mental greu “perquè puguen tenir un projecte de vida independent”.

En la seua visita, la vicepresidenta ha felicitat a Adiem per la seua llarga experiència i trajectòria en el sector de la salut mental, i ha assenyalat que l’organització de jornades i iniciatives com aquesta “donen visibilitat i normalitzen un problema que, segons l’OMS, dins de 10 anys afectarà el 20% de la població”.

Per a la vicepresidenta, recursos com els habitatges tutelats, els centres de rehabilitació i inserció social i els recursos d’orientació laboral, “afavoreixen la inclusió i la integració de les persones amb trastorn mental greu” i per això, “és necessària la complicitat de tota la societat”.

Així mateix, Oltra s’ha referit a l’ampliació de l’oferta de recursos per a persones amb diversitat funcional o trastorn mental greu amb l’engegada de “637 noves places en centres de diferent tipologia” al llarg d’enguany.

L’engegada d’aquestes 637 noves places es realitzarà a través del nou concert social amb entitats del tercer sector, impulsat per la Conselleria, i amb la consolidació de centres propis. D’aquestes places, 479 corresponen a centres destinats a persones amb diversitat funcional i 158 per a persones amb trastorn mental greu.

Salut Mental

Durant la visita a la seu d’ Adiem, la vicepresidenta ha destacat la importància de l'”espai social” en matèria de salut mental i el treball en aquest sentit del Consell de construir “un espai comú perquè hi haja una visió integral i no una mera superposició de respostes separades”.

Així, la vicepresidenta ha recordat les iniciatives en matèria de salut mental de l’Executiu valencià, com la signatura del Pacte Autonòmic Valencià per a l’Atenció Social i Sanitària de la Salut Mental impulsat per a millorar la qualitat de vida de les persones afectades amb un trastorn mental greu “des d’un model comunitari d’atenció integral, orientat a la recuperació i a la plena inclusió social de les persones i comptant amb la seua participació activa”.

Aquest nou model d’atenció del Consell va quedar plasmat en l’Estratègia Valenciana de suport social a la recuperació i inclusió social de les persones amb trastorn mental greu (2018-2022), que inclou un Pla d’Atenció Integral i un Pla d’Infraestructures que done resposta a les necessitats del voltant de 50.000 persones de la Comunitat Valenciana afectades per algun tipus de malaltia mental i a les seues famílies.

Centre ocupacional Terramar

La vicepresidenta també ha visitat a Alacant el centre ocupacional Terramar per a persones amb diversitat funcional intel·lectual d’Associació Pro-Discapacitats Psíquics d’Alacant (APSA), on ha destacat la important labor que realitzen els centres ocupacionals “per a promoure l’autonomia i la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual”.

El CO Terramar disposa d’un total de 112 places i una plantilla formada per monitors, auxiliars ocupacionals, psicòlegs i treballador social.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 5 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC