La Junta de Govern Local impulsa el planejament de Cases de Bàrcena i l'habilitació de les dependències per a instal·lar la seua alcaldia

Guardar

0214 JGL (3)
0214 JGL (3)

La Junta de Govern Local ha impulsat hui la planificació urbanística de Cases de Bàrcena que contempla, entre altres actuacions, la conversió en zona de vianants de la plaça d'aquest poble del nord i la recuperació de l'espai per al veïnat. A més, la Junta ha aprovat també l'adjudicació del contracte d'execució de les obres per a rehabilitar la propietat municipal en la qual s'adequarà l'alcaldia de Cases de Bàrcena, una dependència de la qual mancava fins ara. Així ho han anunciat hui la vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez, i el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, al final de la reunió de la Junta.

Gómez ha explicat que l'Ajuntament treballa el projecte «València ciutat de places» iniciativa que «va més enllà de les places del centre i que proposa redistribuir l'espai de la ciutat, hui dia ocupat en un 70% pel vehicle privat. I dins d'aquest projecte de ciutat, els pobles de València no poden quedar despenjats». «Per això –ha afegit la vicealcaldessa i portaveu- estem elaborant la versió provisional del Pla Especial de Casas de Bárcena, i hui complim una fita més resolent l'avaluació ambiental i territorial». En aquests moments, Cases de Bàrcena no disposa d'un planejament detallat; per la qual cosa «l'equip de govern treballa des de l'anterior mandat en l'elaboració del Pla Especial de Cases de Bàrcena, on també s'ha dut a terme un procés participatiu amb les entitats i veïnat de la zona».

Segons ha detallat Gómez, aquest pla pretén, entre altres intervencions, generar nous espais de reunió, ampliar els espais verds actuals, i crear una plataforma única en la carretera, amb un carril-bici. Els tres àmbits fonamentals d'actuació seran l'entorn de l'ermita, la zona centre i la zona de l'antiga fàbrica El Siglo. I una vegada redactat el document, se sotmetrà a exposició pública durant 45 dies hàbils per tal que la ciutadania puga presentar les al·legacions que estimen (després de la qual cosa el pla haurà de remetre's a la Conselleria de Cultura per a incorporar un nucli històric tradicional).

«En definitiva volem que el model de 'València Ciutat de places' arribe a tots els barris i pobles. És un model de redistribució d'espais a favor de les persones, però també de redistribució dels espais de trobada a la nostra ciutat, recuperant la vida als carrers dels nostres barris i, en aquest cas, de Cases de Bárcena com a poble de la ciutat».

HABILITACIÓ DE L'ALCALDIA DE CASES DE BÀRCENA

A més de l'impuls al planejament, la Junta de Govern ha aprovat també l'adjudicació del contracte d'execució de les obres per a rehabilitar la propietat municipal en la qual s'adequarà l'alcaldia de Cases de Bàrcena així com diverses sales multiús, una dotació de la qual fins ara mancava la localitat. Així ho ha explicat el vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, qui ha instat a «fer memòria sobre la poca consideració que abans es tenia amb els pobles». En aquest cas, el poble «a més que no tenia planejament tampoc tenia una seu d'alcaldia com a tal, a diferència de la resta de pobles». Per això, durant el passat mandat, l'Ajuntament va adquirir un immoble (al Camí de Cases de Bàrcena, número 63) per un import de 285.000 €. Es tracta d'un edifici de 379 m² de superfície construïda, que consta de planta baixa i primera planta.

La Junta de Govern ha aprovat hui l'adjudicació del contracte de rehabilitació integral i adaptació per a ús públic de l'edifici. Cal recordar que el projecte de rehabilitació va rebre el premi Habitatge Mobilitat i Urbanisme amb perspectiva de Gènere per a ajuntaments de més de 5000 habitants que atorga la Generalitat. «Hui podem dir que els veïns i veïnes de Cases de Bárcena estan d'enhorabona, ja que s'està efectuant la resolució del paisatge urbà del poble, la qual cosa constituïa una reivindicació històrica del veïnat», ha conclòs Campillo.

LA PLANTILLA DE BOMBERS S'INCREMENTA EN UN 23%

Durant la reunió de la Junta de Govern també s'ha aprovat la incorporació definitiva a la plantilla de l'Ajuntament de València com a funcionaris amb plaça en propietat de 53 bombers d'una oposició de 58 places en total (la resta era de mobilitat i ja es van incorporar). El vicealcalde Sergi Campillo ha destacat «l'esforç ingent d'aquest govern per a reforçar les plantilles de Policies i Bombers després de 10 anys sense convocar ni una sola plaça».

Amb la incorporació d'aquests 58 bombers, la plantilla ha augmentat un 23% en un sol procés d'oposició. S'ha passat d'un contingent de 251 a 309 agents, «la qual cosa suposa un salt enorme en l'estabilització de la plantilla de Bombers de l'Ajuntament i per a poder dotar als parcs dels mitjans adequats». A més, ha recordat el vicealcalde, «en l'última oferta d'ocupació es va dotar de 20 places, més amb el que la plantilla total serà rejovenida de manera evident».

També ha aprovat la Junta de Govern un conveni amb l'Associació València Capital del Disseny, per la qual l'Ajuntament de València contribueix amb un import de 2,25 milions d'euros, «en el que constitueix una aposta molt forta del municipi perquè la capitalitat siga tot un èxit» L'aportació es realitzarà en tres anualitats: 500.000 euros enguany; 750.000 l'any que ve; i un milió en 2020. «Es tracta d'una oportunitat impressionant per a donar a conéixer al món el vessant creatiu de València, a més ser un revulsiu per a la marxa econòmica de la ciutat», ha assegurat el vicealcalde, Sergi Campillo.

IMPACTE SOCIAL I MEDIAMBIENTAL DEL PRESSUPOST

D'altra banda, la vicealcaldessa i portaveu, Sandra Gómez, ha donat compte de la proposta aprovada en la Junta de Govern Local per a incorporar al Pressupost municipal la perspectiva de creació d'ocupació. «L'objectiu d'aquesta iniciativa, pionera a Espanya, és que a l'hora d'elaborar els comptes públics s'incloguen tres perspectives fonamentals la de gènere, la d'impacte en la creació d'ocupació que afegim hui, i de l'impacte de les polítiques en la lluita contra el canvi climàtic que aprovarem aviat». «És a dir –ha explicat- prendrem les decisions pressupostàries des de tres elements fonamentals: la lluita per la igualtat, la creació d'ocupació i la lluita contra el canvi climàtic, perquè són els tres grans elements de la ciutat que volem construir».

Entre els treballs que es duran a terme per a aconseguir aquesta finalitat, Sandra Gómez ha ressaltat, per exemple, l'elaboració d'un informe, que durà a terme la Fundació València Activa, sobre l'ocupació generada per accions incloses en els pressupostos municipals 2020.

A més, la Junta de Govern Local ha donat a conéixer també hui les dades del càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors de gener de 2020, que és de 2,11 dies, la qual cosa suposa una de més de 13 dies des de gener de 2019.

Finalment, la Junta ha aprovat un muntant de 236.000 euros per a ajudes socials directes: 51.000 euros per a ajudes de menjador escolar; i altres 185.000 euros per a prestacions econòmiques de protecció a menors en situació d'especial vulnerabilitat per deficiències en el seu entorn familiar.

Destacats