25n
25N
25N

La Junta Central Fallera acull la presentació oficial de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers

La Junta Central Fallera acull la presentació oficial de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers
26/10/2016 -

El Museu Faller de València i els de les localitats de Gandia, Xàtiva, Cullera i Alzira, juntament amb el Museu de l’Artista Faller, presentaran de manera oficial hui dimecres la Xarxa Valenciana de Museus Fallers. L’acte se celebrarà al saló d’actes de la Junta Central Fallera (JCF) a partir de les 20 hores.

“Esta xarxa permetrà la coordinació dels treballs necessaris per garantir que les Falles mantinguen, preserven i transmeten un llegat cultural, festiu i patrimonial importantíssim i que ho facen en les millors condicions de dignitat, professionalització i excel·lència”, ha assegurat el regidor de Cultura Festiva i president de la JCF, Pere Fuset.

La Xarxa Valenciana de Museus Fallers naix amb l’objectiu de sumar esforços, coordinar iniciatives, aprofitar sinèrgies i contribuir mancomunadament a la protecció, promoció i difusió del patrimoni cultural faller, fent dels museus focus no sols de conservació sinó d’irradiació d’una activitat cultural que incremente la sensibilitat de les institucions i els ciutadans amb el patrimoni cultural festiu valencià.

“Volem desenvolupar un treball en comú que puga donar resposta eficientment als reptes que planteja la preservació del patrimoni cultural faller. La nostra ciutat i la nostra festa gran han de traure’n profit en clau econòmica, amb la generació d’un turisme cultural sostenible i de qualitat”, ha explicat Fuset, qui ha posat en valor la recent reestructuració del Museu Faller de València i la consecució de la seua oficialitat com a museu. A més, ha destacat que la creació d’una nova marca turística distintiva per als museus fallers redunda en la preservació del patrimoni cultural festiu dels valencians i les valencianes, una qüestió fonamental en la candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 4 =

museo prehistoria