La jove emprenedora de Quart de Poblet Isabel Tornero presenta el seu projecte ecològic “Go Green”

Bartolomé Nofuentes: “tenim joves tremendament preparats, capaços de desenvolupar iniciatives innovadores que solucionaran problemes reals”

Guardar

proyecto_go_green
proyecto_go_green

La jove emprenedora de Quart de Poblet Isabel Tornero ha presentat el seu projecte de disseny d'indumentària sostenible, "Go Green", durant les jornades organitzades per la Diputació de València amb motiu del Dia d'Europa, celebrat el 9 de maig.

Així, la valenciana, titulada en Disseny de moda, ha tingut l'oportunitat d'explicar, al costat d'altres iniciatives, els prototips que ha estat desenvolupant per a l'Ajuntament de Quart de Poblet.Es tracta del disseny d'indumentària per als treballadors i treballadores de la brigada municipal en el qual s'ha incorporat un tèxtil que, a més de ser sostenible, permet absorbir la contaminació de l'aire.

"Hem triat a l'equip que treballa a l'aire lliure, ja que el material treballa com un fotocatalitzador, és a dir, que gràcies a la llum solar es produeix el procés que transforma els òxids de nitrogen nocius que hi ha en l'aire en compostos que desapareixeran amb els llavats sense ocasionar cap perjudici al medi ambient", ha explicat la dissenyadora.

D'igual manera, la jove ha ressaltat que tot el procés es basa en l'economia circular, per la qual cosa s'empren materials sostenibles i biodegradables i els uniformes es reciclaran, donant-los usos nous, una vegada que aquests hagen de canviar-se.

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha felicitat a la quartera i ha assenyalat que "tenim joves tremendament preparats, capaços de desenvolupar iniciatives innovadores que solucionaran problemes reals i que poden engegar-se des dels mateixos Ajuntaments".

En aquest sentit, Nofuentes també ha reiterat "l'aposta que des de la Diputació de València hem fet i seguirem fent per a potenciar tot el talent que tenim a casa, recolzant aquestes iniciatives i acostant-les a Europa perquè puguen aprofitar totes les oportunitats que aquesta ofereix".

El projecte continuarà amb una segona fase en la qual es pretén incorporar sensors fitosanitaris, tecnologia que permetrà monitoritzar diferents aspectes mèdics, com els signes vitals o els canvis de temperatura.

"D'aquesta manera, comptarem amb roba intel·ligent que podrà arribar a prevenir malalties o, fins i tot, a salvar vides", ha conclòs l'emprenedora de Quart de Poblet.

Destacats