25n
25N
25N

La instal路laci贸 de plaques fotovoltaiques en les potabilitzadores evitar脿 l'emissi贸 de 1.700 tones de co鈧

Elisa Val铆a destaca la instal路laci贸 de panells solars en altres punts de l’脿rea metropolitana per a limitar l’alliberament de gasos d’efecte hivernacle

La instal路laci贸 de plaques fotovoltaiques en les potabilitzadores evitar脿 l'emissi贸 de 1.700 tones de co鈧
31/12/2020 -

L’Ajuntament de Val猫ncia, a trav茅s de la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua, evitar脿 l’emissi贸 de 1.700 tones de di貌xid de carboni (CO鈧) a l’atmosfera despr茅s de la instal路laci贸 de plaques solars fotovoltaiques en les plantes potabilitzadores d’aigua de la Presa (Manises) i El Real贸n (Picassent), que serveixen a m茅s de 1,6 milions d’habitants de Val猫ncia i la seua 脿rea metropolitana, i en el centre d’operacions de l’Empresa Mixta Valenciana d’Aig眉es (EMIVASA), situat en el pol铆gon industrial de Vara de Quart.

Els tres projectes s’han aprovat en la Junta de Govern Local i permetran instal路lar una pot猫ncia total superior als 2 megavats. Estes plaques fotovoltaiques generaran una energia anual de 3.200 megavats/hora que es destinaran 铆ntegrament a l’autoconsum. Esta pot猫ncia, que deixar脿 de consumir-se de la xarxa el猫ctrica, equival al consum anual de prop de 1.000 habitatges.

El pressupost total d’estes tres actuacions 茅s de 3,9 milions d’euros i, at茅s que es tracta d’una iniciativa de desenvolupament d’economies baixes en carboni, l’Ajuntament de Val猫ncia ha sol路licitat a l’Institut per a la Diversificaci贸 i Estalvi de l’Energia (IDAE), que dep茅n del Ministeri per a la Transici贸 Ecol貌gica, les ajudes emmarcades dins del pla per al desenvolupament urb脿 sostenible. L’import d’aestes ajudes pot aconseguir fins a un 50% a fons perdut del pressupost de cadascun dels tres projectes.

La previsi贸 茅s que les obres per a la instal路laci贸 de les plaques fotovoltaiques comencen al llarg del primer trimestre del 2021 en la central d’operacions de Vara de Quart, per a continuar despr茅s al llarg del mateix any amb les actuacions en les dos plantes potabilitzadores.

La regidora del Cicle Integral de l’Aigua de Val猫ncia, Elisa Val铆a, subratlla 鈥渓a import脿ncia d’apostar per energies netes, com en este cas, que limiten l’emissi贸 de gasos d’efecte d’hivernacle i que, conseq眉entment, redu茂squen la petjada de carboni del cicle integral de l’aigua en el seu conjunt鈥. En este sentit, Val铆a insisteix en 鈥渓a necessitat de seguir per la senda de la sostenibilitat i d’implantar energies renovables, com 茅s la solar, per a minimitzar l’impacte en el medi ambient d’activitats essencials per a l’茅sser hum脿 com la potabilitzaci贸 i distribuci贸 d’aigua鈥. En la seua opini贸, 鈥渟贸n les accions i l’activaci贸 de projectes el que demostra el comprom铆s real per a contribuir a tindre un planeta m茅s verd.鈥

De fet, Elisa Val铆a tamb茅 茅s presidenta de l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidr脿ulics (EMSHI), on de la mateixa manera s’impulsen projectes en l铆nia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’agenda 2030 establits per l’Organitzaci贸 de les Nacions Unides (ONU).

Tant 茅s aix铆 que esta entitat tamb茅 instal路lar脿 plaques solars fotovoltaiques en tres dep貌sits d’aigua potable que permetran deixar d’emetre a l’atmosfera 153 tones de di貌xid de carboni. En concret, es col路locaran 472 panells amb una pot猫ncia total de 180.000 vats, capa莽os de generar a l’any 293.104 kWh d’energia neta.

鈥淒es de l鈥橢MSHI apostem per la reducci贸 de la petjada de carboni de tot el proc茅s per a subministrar aigua potable a Val猫ncia i la seua 脿rea metropolitana amb la instal路laci贸 de plaques fotovoltaiques en tres punts estrat猫gics鈥, assegura Val铆a. Les plaques fotovoltaiques de l鈥橢MSHI s’instal路laran en el terme municipal de Paterna, concretament sobre la coberta del dep貌sit d’aigua de 6.000 m鲁, situat al Parc Tecnol貌gic, en la coberta del dep貌sit m茅s gran que posseeix esta entitat, amb una capacitat de 40.000 m鲁; i en el dip貌sit de la Coma, de 5.000 m鲁.

鈥淎 m茅s dels beneficis mediambientals, la instal路laci贸 d’estos panells d’energia renovable ens permetran un estalvi econ貌mic anual d’al voltant de 30.000 euros per a l’entitat. Esperem a m茅s disposar de finan莽ament extern perqu猫 es tracta d’un projecte que contribuir脿 a la transici贸 ecol貌gica cap a una economia descarbonitzada鈥, destaca Elisa Val铆a. La inversi贸 total de l’actuaci贸 茅s de 475.000 euros, si b茅 l鈥橢MSHI tamb茅 ha sol路licitat ajudes a l鈥橧DAE, la resoluci贸 del qual encara no es coneix.

M茅s informaci贸

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − cinc =