caixa popular

La indústria editorial valenciana augmenta la participació en la Fira del Llibre

La indústria editorial valenciana augmenta la participació en la Fira del Llibre
05/10/2017 -

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, han visitat la trenta- cinquena Fira Internacional del Llibre (Liber), en la qual mostren les seues novetats setze editorials de la Comunitat Valenciana, cinc més que l’any passat.

En aquesta edició, l’estand de la Generalitat donarà cobertura a les següents editorials: Itbook Editorial, Editorial Dharma, Litera libros, Edicions Bromera, Andana Editorial, Olé libros, Tabarca Llibres, Universitat Jaume I, Publicacions Universitat de València, Publicacions Universitat d’Alacant, Editorial Sargantana, El Petit Editor, Algar Editorial, Edicions del Bullent, Llibres de la Drassana i Balandra Edicions.

La col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport s’emmarca dins del Pla valencià per al foment del llibre i la lectura i en el Pla valencià d’internacionalització de les indústries culturals i creatives que donen suport a les accions de promoció de la cultura valenciana en l’exterior.

Carmen Amoraga ha assenyalat que, amb la seua presència, vol manifestar el suport a la internacionalització del sector editorial valencià i ha recordat les ajudes que enguany s’han destinat específicament a aquesta finalitat.

La Direcció General de Cultura i Patrimoni disposa, tradicionalment, d’una línia d’ajudes a la difusió del llibre i la lectura -dotada el 2017 amb 345.000 euros-, i com a novetat enguany, d’una ajuda a la participació en fires internacionals del sector del llibre, dotada amb 20.000 euros. A tots dos tipus de subvencions s’hi poden presentar les associacions i fundacions del sector del llibre de la Comunitat Valenciana.

Quant a l’edició d’enguany de Liber, la Generalitat contribueix amb la contractació de l’espai i les despeses de l’estand firal que ocuparan les editorials valencianes (contractació de l’estand, desplaçaments, trasllat de llibres, custòdia i atenció a l’estand, etc.) amb un import de 16.000 euros.

La fira Liber és la principal fira internacional del llibre que se celebra a Espanya i suposa la major trobada editorial del llibre en espanyol. Els professionals del món editorial es reuneixen per a abordar les novetats del negoci editorial, la tecnologia, els drets d’autor i tot allò relacionat amb el sector.

Segons l’organització, Liber 2017 compta amb més de 145 ponents nacionals i internacionals que reflexionaran sobre els principals problemes i reptes del món del llibre i la forma d’afrontar-los amb èxit.

El programa previst inclou més de setanta taules redones, conferències i presentacions, en les quals s’abordaran diferents qüestions relacionades amb els nous models de negoci, els mercats exteriors o la comercialització o l’evolució de la digitalització del llibre, entre altres temes.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris