25n
25N
25N

La Guàrdia Civil investiga a dues persones que estafaven per Internet mitjançant anuncis de venda de productes o lloguer de pisos

Estes persones oferien mòbils d’alta gamma, pisos de lloguer, entrades per a concerts, etc., a preus per sota del valor de mercat, i una vegada rebien els diners no enviaven els articles

La Guàrdia Civil investiga a dues persones que estafaven per Internet mitjançant anuncis de venda de productes o lloguer de pisos
28/03/2017 -

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació “ELS ALAMOS VLC”, ha procedit a la detenció d’un home i recerca d’una dona, tots dos espanyols per la seua implicació en diversos delictes d’estafa en diferents províncies del territori Nacional.

En esta operació realitzada per l’Equip de Delictes Tecnològics de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de València s’han esclarit estafes per valor de 18.000 euros.

L’operació es va iniciar el passat mes de febrer quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement de l’existència de diverses persones que utilitzant anuncis en Internet podrien estar estafant com que no enviaven l’articule oferit una vegada havien rebut els diners pactats als clients.

En la fase d’explotació d’este operatiu va tenir lloc el passat dia 23 de març quan l’Equip de Delictes Tecnològics va detenir a un home de 26 anys i investigue a una dona de 21 anys i tots dos de nacionalitat espanyola per la seua implicació en diferents delictes d’estafa comesos a través de la xarxa. Esta intervenció es realitze en la localitat toledana de Burguillos de Toledo.

Aquestes persones publicaven en pàgines web de compravenda d’articles per sota del seu valor real de mercat, amb la finalitat d’atraure a possibles mates, els anuncis estaven relacionats amb la tecnologia i l’oci.

 

“El preu just”

El preu que marcaven en els seus productes jugava un paper psicològic, la mata pensava que havia trobat una bona oferta però alhora no li cap a desconfiar al ser un preu irrisori.

Realitzaven anuncis publicitant des d’un telèfon mòbil d’alta gamma fins a pisos de lloguer passant per entrades de concerts o de futbol.

Cal destacar el greu perjudici que patien les victimes d’estos fets, en trobar-la amb la situació d’haver pagat el lloguer d’un apartament a Eivissa, Màlaga o Madrid per a 4 o 5 dies i en arribar s’adonaven que tot havia sigut una estafa i no disposaven d’allotjament.

El total de perjudicats per estes estafes rondaria les 80 persones repartides pel territori nacional. Una vegada la mata enviava els diners per a rebre l’articule, no tornava a saber gens d’estes persones i tampoc del producte comprat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + cinc =

museo prehistoria