25n
25N
25N

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària desarticulen una organització internacional dedicada al tràfic d'haixix

S’han intervingut 5 embarcacions semirrígidas d’alta velocitat valorades en més de 600.000 euros

16/02/2017 -

En una operació conjunta de la Guàrdia Civil i l’Agència Tributària s’ha permet desarticular una organització criminal dedicada al tràfic internacional d’haixix on s’ha procedit a la detenció de tots els seus integrants i al desmantellament de tota la seua infraestructura.

L’operació denominada “Rebound”, s’ha saldat amb la detenció de 15 persones de nacionalitats espanyola i marroquina en les províncies de Granada, Màlaga i Cadis, entre ells el capitost d’esta organització criminal i amb la intervenció de 2723 quilos d’haixix.

Durant la fase d’explotació d’esta operació s’han realitzat 9 registres domiciliaris i 3 registres en naus industrials de l’àrea metropolitana granadina i de Motril. En els registres els agents s’han confiscat de 5 embarcacions semirrígidas de 12 metres d’eslora equipades amb 2 motors fora broda de 350 CV, valorades en més de 600.000 euros.

També han sigut intervinguts 7 turismes, 2 vehicles tot terreny robats, 1 motocicleta, 4 cavalls, 1 camió preparat per al transport de les embarcacions i un camió ploma utilitzat per a botar-les al mar; i finalment, documentació, ordinadors, armes simulades, telèfons mòbils i una gran quantitat de targetes telefòniques.

Esta organització criminal, amb base a Granada, es dedicava a introduir importants quantitats d’haixix en el litoral granadí utilitzant embarcacions amb potents motors forabord. Posteriorment traslladen la droga en dobles fons practicats en vehicles a diferents punts d’Espanya, França i Holanda.

L’organització disposava de naus industrials en diferents localitats de l’àrea metropolitana granadina on ocultaven les embarcacions semirígides. També disposava d’una flota de camions de gran tonatge amb els quals transportava estes embarcacions fins a la costa granadina.

Una vegada en la platja els tripulants es feien càrrec de l’embarcació i el capitost d’esta xarxa els anava dirigint des de terra fins a la seua destinació al Marroc, on carregaven la droga. Posteriorment, esta mateixa persona dirigia la volta de l’embarcació fins a la costa granadina i disposava tot el dispositiu necessari per a l’Aliu de l’haixix en la platja escollida.

L’haixix s’ocultava en una nau industrial de Motril des d’on ho distribuïen setmanes després en cotxes preparats amb dobles fons a tota Espanya, França i Holanda.

La fase de recerca es va iniciar el passat mes de novembre del 2016, mentre que la fase d’explotació va començar el passat dia 5 de gener de 2017 quan agents de la Guàrdia Civil i del Servei de Vigilància Duanera van interceptar un Aliu de 44 fardells d’haixix en la platja del Canó de Motril, van detenir a 5 dels integrants d’esta organització i van recuperar 2 tot terrenys que havien sigut sostrets a Màlaga.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + un =