25n
25N
25N

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional desmantella una organització criminal dedicada al tràfic de drogues en la província de València

En els 32 registres practicats en poblacions de la província de València els agents van confiscar 2.318 plantes de marihuana, 19 vehicles de gamma alta, 64.168 euros en efectiu, una pistola, un rifle i joies

29/05/2017 -

Dins dels serveis establits per a prevenir el tràfic i cultiu de substàncies estupefaents en la província de València, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional havien investigat des del passat mes de novembre, una organització que actuava a València i França en delictes presumptament relacionats amb el tràfic de drogues.

Per això, es va iniciar l’operació “CENTIPEDE- LI FRANCE” per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, a fi de poder localitzar i detenir als autors d’estos fets delictius.

La fase d’explotació d’esta operació culmine amb la detenció de 39 persones d’edats compreses entre els 14 i els 60 anys i nacionalitats espanyola, equatoriana i marroquina, per delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d’armes, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric.

Estes detencions es van dur a terme en les poblacions de Benimodo, Pedania de Cogullada de Carcaixent, L’Alcudia, Pedania de Montortal de L´Alcudia, Alberic, Vilanova de Castelló, Carlet, Montserrat, Pobla Llarga, Sallent, Càrcer, Alfarp, Paterna, Godelleta i Catadau.

Esta operació també ha comptat amb la col·laboració de la Policia Nacional Francesa que va detenir a França a diversos integrants d’esta organització criminal i va intervenir armes de foc, diners i marihuana envasada. Esta organització perfectament definida és dedicada al cultiu de marihuana en propietats pròpies i en altres llogades per terceres persones sota el comandament dels capitosts.

La droga es cap a arribar a distribuïdors d’altres països, com França, per a transportar-la utilitzaven dobles fons de vehicles de càrrega, obtenint importants beneficis amb açò, que posteriorment eren blanquejats en negocis, legals, propietats immobiliàries, vehicles d’alta gamma, joies, viatges de luxe, i cavalls de pura sang.

En els 32 registres practicats pels agents encarregats del cas, s’han confiscat 2.318 plantes de marihuana, 54 kg de cabdells, 19 vehicles de gamma alta, 64.168 euros en efectiu, una arma curta del calibre 38 especial, un rifle del calibre 22 i joies de divers valor.

Cal destacar que s’ha procedit al bloqueig dels béns mobles i immobles dels capitosts del grup, per a evitar l’evasió de la seua capital. Les recerques continuen obertes per a aconseguir el total esclariment dels fets, no descartant-se noves detencions.

Esta operació ha sigut desenvolupada per Unitats de la Guàrdia Civil amb seu a Carlet i les Udyco de la Policia Nacional de València i Alzira, a més s’ha comptat amb el suport del Grs, Helicoptero, Cinologico i Usecic de la Guàrdia Civil; i GOES, O.I.P., Guies Canins, GOIT i Helicòpters de la Policia Nacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 6 =